Διαστάσεις λαμβάνει η αντιπαράθεση, που ξέσπασε μεταξύ Άντρου Κυπριανού και Νίκου Κοτζιά, μετά τις αναφορές του τελευταίου στον «Φ», περί αιτήματος του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, συνοδευόμενου από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, προς τον Αλέξη Τσίπρα, για απομάκρυνσή του από τη θέση του ΥΠΕΞ, πράγμα που, όπως υποστηρίζει ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, έλαβε χώρα κατά τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη (Ιανουάριος 2017).

Μετά την παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, o oποίος διέψευσε τον Νίκο Κοτζιά, ακολούθησε ο τέως Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κατά τη Διάσκεψη στη Γενεύη, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος, σε παρέμβασή του στο twitter, τάχθηκε και αυτός στο πλευρό του Άντρου Κυπριανού, για να απαντήσει στη συνέχεια ο Νίκος Κοτζιάς, παραθέτοντας και φωτογραφία.

«Επιβεβαιώνω απολύτως τη δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Α. Κυπριανού ότι ουδέποτε είχα συνάντηση μαζί του πριν γίνω Υπουργος Εξωτερικών, στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες ή οπουδήποτε αλλού», δήλωσε συγκεκριμένα στο twitter o Γιώργος Κατρούγκαλος.

Απάντηση Νίκου Κοτζιά μέσω «ΠΡΑΤΤΩ»

Στην αναφορά του Γιώργου Κατρούγκαλου απάντησε ακολούθως, με έντονο τρόπο, η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, με επικεφαλής τον Νίκο Κοτζιά, επισυνάπτοντας μάλιστα και σχετική φωτογραφία του ιδίου με τον Γιώργο Κατρούγκαλο κατά την είσοδο της ελληνικής αντιπροσωπείας στη διάσκεψη της Γενεύης, όπου ήταν παρών και ο Άντρος Κυπριανού.

«O Γ. Κατρούγκαλος διαβεβαιώνει ότι ουδέποτε συναντήθηκε πριν το 2019 με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ τον οποίον διατείνεται ότι τον γνώρισε μόλις τότε. Μας διαβεβαιώνει ότι δεν τον συνάντησε σε Λονδίνο, Μπαχάμες, Αθήνα και Βρυξέλλες και όπου αλλού. Για την Γενεύη που είναι το επίμαχο θέμα δεν μιλά. Δεν ήταν ο ίδιος και ο Α. Κυπριανού παρόντες στην διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό; Μήπως δεν θυμάται καλά;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κοτζιάς. Παρέπεμψε μάλιστα και σε δηλώσεις, που είχε κάνει ο κ. Κατρoύγκαλος στη Γενεύη επί του θέματος, υποδεικνύοντας ότι «κάποιοι οφείλουν να σοβαρευτούν».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κοτζιάς, υποστηρίζει, όπως αναφέρει και στο βιβλίο του, ότι ο Άντρος Κυπριανού έκανε αυτή την κρούση στον Αλέξη Τσίπρα «συνοδευόμενος από τον Κατρούγκαλο», πριν καν «τελειώσει η διαπραγμάτευση στη Γενεύη». Ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν στη Γενεύη ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και έκανε εκεί, μαζί με τον Καλπαδάκη, συναντήσεις μαζί με τον Άντρο Κυπριανού.

Αυτούσιες οι δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά, στον «Φ», που άναψαν φωτιές:

«Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ αποφεύγει σαν ο διάβολος το λιβάνι να διαψεύσει την ουσία, ότι, δηλαδή, ζήτησε από τον Τσίπρα την απομάκρυνσή μου από τη θέση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών. Τον ενοχλούσε, που έθετα το ζήτημα των εγγυήσεων και της κατοχής. Στη Γενεύη διέδιδε ότι η πολιτική μου δεν εκφράζει την ελληνική κυβέρνηση. Γιατί το έκανε; Εκείνος γνωρίζει.

Στο βιβλίο, και μάλιστα σε υποσημείωση -και σε αυτήν παρεμπιπτόντως- αναφέρω ότι έκανε αυτή την κρούση στον Τσίπρα «συνοδευόμενος από τον Κατρούγκαλο» πριν καν «τελειώσει η διαπραγμάτευση στη Γενεύη». Εκείνος διατείνεται ότι δεν είχε δει ποτέ τον Κατρούγκαλο πριν το 2019 που έγινε υπουργός, κάτι ολοφάνερα μη αληθές. Ο Κατρούγκαλος ήταν στη Γενεύη ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και έκανε εκεί, μαζί με τον Καλπαδάκη, συναντήσεις μαζί του.

Το κύριο ψευδές επιχείρημα του γ.γ. του ΑΚΕΛ, προκειμένου να αποφύγει την αλήθεια, είναι ότι δεν πήγε μετά τη Γενεύη στην Αθήνα ως τάχα γράφω. Μα πουθενά δεν λέγεται στο βιβλίο ότι αυτός πήγε στην Αθήνα για να κάνει την κουβέντα. Στήνει μια ψευδή πληροφορία, για να την «κατατροπώσει» μόνος του. Το βιβλίο σημειώνει με σαφήνεια ότι αυτό συνέβη «πριν τελειώσει η διαπραγμάτευση στη Γενεύη». Υπάρχουν άνθρωποι που τους ενοχλεί η αλήθεια, αλλά όχι οι προκλητικές πράξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ

philewnews.com

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις