Ποινική δίωξη για ρύπανση του περιβάλλοντος άσκησε στην Χαλυβουργία Ελλάδας η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου μετά από μήνυση που είχε καταθέσει στις 29 Αυγούστου 2019, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Καταθέτοντας τα στοιχεία των επιθεωρήσεων, τις μετρήσεις, τα πορίσματα κ.α., η Αντιπεριφερειάρχης είχε απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας τόσο από τη Χαλυβουργία όσο και από την ΑΓΕΤ.

Τα πορίσματα των ελέγχων που είχαν γίνει από το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος στη Χαλυβουργία, πραγματοποιήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και είχαν αποσταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο, δίχως ο τότε Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σ. Φάμελλος και οι υπηρεσίες του να ενδιαφερθούν για την περίπτωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Βόλου και να ενεργήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο μηνύσεις της κ. Κολυνδρίνη διαχωρίστηκαν και πλέον η υπόθεση της Χαλυβουργίας θα οδηγηθεί στο ακροατήριο ενώ σε εξέλιξη είναι η διερεύνηση για την μήνυση σε βάρος της ΑΓΕΤ.

myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις