Μηταράκης: Η Μαλακάσα θα είναι η πρώτη ελεγχόμενη δομή στην ηπειρωτική Ελλάδα

⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google

«Η Μαλακάσα θα είναι η πρώτη ελεγχόμενη δομή στην ηπειρωτική Ελλάδα», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

 Όπως εξήγησε, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθεί σύστημα εισόδου-εξόδου, ώστε πλέον αυτοί που δεν δικαιούνται παραμονή στη Μαλακάσα να αποχωρήσουν, γιατί αυτήν τη στιγμή διαμένοντες είναι υπεράριθμοι.

Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι οι δομές, μέχρι την Παρασκευή, ήταν υπό τον έλεγχο διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ. Η κυβέρνηση ενεργοποίησε μία παλιά νομοθεσία και εγκατεστησε διοικητές, οι οποίοι έχουν σκοπό μέσα σε λίγες εβδομάδες να οργανώσουν την αποχώρηση αυτών που δεν δικαιούνται να μένουν εκεί, ώστε η δομή να περιοριστεί σε ένα πιο λογικό νούμερο.Ερωτηθείς για την αποσυμφόρηση των νησιών, ο υπουργός απάντησε πως «έχουν φύγει 13.000 άτομα από 1η Ιανουαρίου και πλέον στα νησιά, παρά τις ροές Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, είναι κάτω από περίπου 20% οι συνολικά διαμένοντες».

-Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις