Όση σημασία έχει το περιεχόμενο μίας πρότασης στην πολιτική, άλλη τόση αν όχι περισσότερη έχει ο τρόπος με τον οποίον θα την παρουσιάσεις. Η νέα εικόνα του Αλέξη Τσίπρα.

Το rebranding του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες, φαίνεται πως συνεχίζεται. Μετά το λογότυπο και τα χρώματα του κόμματος, σειρά έχει πάρει η ανανεωμένη παρουσία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Η παρουσίαση του Νέου ΕΣΥ στα μέσα της εβδομάδας ήρθε ως συνέχεια των στοχευμένων αντιπροτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίες όπως φαίνεται στις μετρήσεις της Κουμουνδούρου «γράφουν» θετικά στην κοινωνία και γνωρίζουν σημαντική αποδοχή που υπερβαίνει τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος.

Ωστόσο, αν και τα σχόλια για το περιεχόμενο των προτάσεων του Νέου ΕΣΥ ήταν θετικά, αυτό το οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον όλων ήταν η άρτια σκηνοθετική παρουσίαση της εκδήλωσης. Το παραδοσιακό κομματικό κόκκινο backround άφησε τη θέση του για ένα εντυπωσιακό σκηνικό με χίλιες οθόνες zoom, μέσα από τις οποίες στελέχη του κόμματος αλλά και υγειονομικοί παρακολουθούσαν live τις προτάσεις Τσίπρα.

Το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα επιχειρεί να αναβαθμίσει σημαντικά την εικόνα του Προέδρου, με τις τελευταίες δύο εκδηλώσεις με τους ηθοποιούς για το metoo και το Νέο ΕΣΥ να αποτελούν «πιλότο» για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος είναι η ανανέωση του image του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η προσαρμογή του στις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο.

Πίσω από τη νέα εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται μεταξύ άλλων και ο νέος σκηνοθέτης που έχει ενταχθεί στο επικοινωνιακό επιτελείο, Μιχάλης Κωνσταντάτος. Τα πρώτα δείγματα γραφής τα είχε δώσει με την σκηνοθετική επιμέλεια της παρουσίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ του 2020, καθώς και με τα ολιγόλεπτα και προσαρμοσμένα στα social media βίντεο από τις δράσεις και περιοδείες του που ανεβαίνουν στους λογαριασμούς του κ. Τσίπρα και που αντικατέστησαν τις μέχρι πρότινος πολύωρες παρεμβάσεις.

5254668

Οι συνομιλητές

Η νέα αυτή εικόνα συνδυάζεται άρρηκτα και με την συχνή πλέον παρουσία προσωπικοτήτων έξω από τα στενά κομματικά στεγανά στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα σε όλες τις τελευταίες εμφανίσεις του.

Η επιλογή διακεκριμένων επιστημόνων για σχολιασμό των προτάσεων του Νέου ΕΣΥ, αν και ενείχε ρίσκο ως προς την κριτική που θα ακουγόταν αμέσως μετά την παρουσίαση Τσίπρα, είχε σαφή σημειολογία: Ο κ. Τσίπρας ανοίγει τα αυτιά του και το κόμμα, συσπειρώνει γύρω του ειδικούς, συνομιλεί και συνδιαμορφώνει μαζί τους τις προτάσεις διακυβέρνησης για την επόμενη μέρα.

Στο ίδιο μοτίβο εξάλλου με το Νέο ΕΣΥ, στην Κουμουνδούρου επεξεργάζονται την επόμενη μεγάλη εκδήλωση που θα βασίζεται στο δεύτερο πυλώνα κυβερνησιμότητας, μετά τη δημόσια Υγεία: Μία ρηξικέλευθη λύση για το ιδιωτικό χρέος της πανδημίας, με πρόβλεψη διαγραφής μέρους των οφειλών.

Το πρόγραμμα τελεί ήδη υπό επεξεργασία από το οικονομικό επιτελείο του κόμματος (Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Τσακαλώτος), ενώ σε αυτό συνδράμουν τόσο οι οικονομικοί σύμβουλοι του κ. Τσίπρα όσο και ακαδημαϊκοί εντός και εκτός συνόρων.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις