Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών, αριστερές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι καθώς και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας έξω από την 3η υγειονομική περιφέρεια, στην οδό Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό, πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτύρονται ενάντια στην απόλυση του προέδρου εργαζομένων στο νοσοκομείο ” Άγιος Σάββας” Κώστα Καταραχιά.

Επιπλέον διεκδικούν μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, άμεση επίταξη ιδιωτικής υγείας, μαζικά τεστ και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Επίσης ζητούν την παύση της δίωξης του ταμία του ΔΣ της ΕΝΙΘ, Αθ. Σιούλη.

Δεν τους ενδιαφέρουν οι άρρωστοι, δεν τους ενδιαφέρουν οι εργαζόμενοι όλοι είμαστε αναλώσιμοι προκειμένου να φτάσουν στην ιδιωτικοποίηση. Όλες οι χειρουργικές ειδικότητες συμπτύχθηκαν στο χώρο της οφθαλμολογικής για να μπορέσουν να νοσηλευτούν άρρωστοι με covid. Επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο, είμαστε στην αρχή ακόμη για Θεσσαλονίκη ελπίζουμε να μην προχωρήσουμε άλλο, αλλά έχουμε τον ίδιο σχεδιασμό που είχαμε τον Νοέμβρη. Οι εισαγωγές αυξάνονται, τα εξιτήρια είναι βεβιασμένα για να γίνουν οι εισαγωγές” δήλωσε η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα.

 

ΒΑΣΙΑ ΓΚΑΝΑΡΑ

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις