Έναν έντονο διάλογο με επίκεντρο τον ρυθμό των εμβολιασμών είχαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη διαχείριση της πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πόσους ανθρώπους θα μπορούσαμε να έχουμε σώσει αν, αντί να με χλευάσετε, καθόμασταν σε ένα τραπέζι και συζητούσαμε λύσεις; Αλλά αυτό που κάνατε ήταν να με χλευάσετε και να βγάλετε μια ανακοίνωση ότι δεν μπορεί να είμαστε τόσο αντιευρωπαϊστές που συζητάμε για εναλλακτικές πηγές όταν η ίδια η Γερμανία το έκανε πρώτη. Τι έκανε; Προαγόρασε από τη Pfizer, αυτό έκανε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας προκαλώντας την αντίδραση του Πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας, οι οποίοι ρώτησαν “από πού προκύπτει”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τούς απάντησε “θα το αναζητήσετε και θα το βρείτε”.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στη συνέχεια πως η κυβέρνηση το μόνο που λέει στους Έλληνες πολίτες είναι πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα και στις διαμαρτυρίες του Πρωθυπουργού, απάντησε ότι “μπροστά από την Ελλάδα, είναι η Ουγγαρία”.

“Η Γερμανία πού είναι;” τον ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης και ο ο κ. Τσίπρας απάντησε “είστε με τη Γερμανία εσείς” και πρόσθεσε: “να την ακολουθείτε και στα καλά τη Γερμανία, όχι μόνο στα κακά. Η Γερμανία έδωσε 70% της κάλυψης του τζίρου στους επιχειρηματίες της εστίασης στην εορταστική περίοδο, όχι 7% όπως δώσατε εσείς. Ακολουθήστε της Γερμανία λοιπόν που έχει τη βαθύτατη ευθύνη γι’ αυτή την κατάντια της Ε.Ε. σήμερα”.

enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις