“Θα επανεξετάσουμε (την προοπτική) συγκεκριμένα σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση”, δήλωσε ο Μπορίσοφ στους δημοσιογράφους απαντώντας σε ερώτηση επί του θέματος.
Στις 12 Απριλίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε την Τουρκία και άλλες χώρες να μην υποστηρίξουν τις “στρατιωτικές” φιλοδοξίες της Ουκρανίας. Η Ρωσία αναπτύσσει όπλα και στρατό στην Κριμαία και κατά μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία μετά την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Κίεβου και φιλορώσων αντάρτων στην ανατολική Ουκρανία.
Η Ουκρανία αγόρασε 12 drone τύπου Bayraktar TB2 το 2019 και σχεδίαζε να τα εξοπλίσει με έξυπνα μικρο πυρομαχικά MAM-L που κατασκευάστηκαν από τον τουρκικό κατασκευαστή όπλων Roketsan. Τον Οκτώβριο, ο Vadim Nozdrya, επικεφαλής της κρατικής εταιρείας εμπορίας όπλων Ουκρανίας Ukrspetsexport, δήλωσε ότι ο στρατός σχεδίαζε να αγοράσει 48 από τα drone.
Τα τουρκικά drone έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανατροπή των ενόπλων συγκρούσεων στη Συρία, τη Λιβύη και στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, όπου το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία συγκρούστηκαν πέρυσι.
Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι μισθοφόροι του Ερντογάν στη Συρία, οι οποίοι πήραν οδηγίες να ετοιμάζονται να μεταβούν στην Ουκρανία.
Πηγή: capital.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις