Ώρα αποφάσεων για άνοιγμα φροντιστηρίων και παιδικών σταθμών

79

Το άνοιγμα τόσο των ενισχυτικών φροντιστηρίων, όσο και των ξένων γλωσσών, αλλά και των παιδικών σταθμών θα συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση της επιτροπής Λοιμωξιολόγων που θα γίνει στις 14:00. «Δεν μπορείς να επιβάλεις στα μικρά παιδιά να μην παίζουν και να μην αγκαλιάζονται», είπε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων επιστρέφουν ξανά την προσεχή Δευτέρα στις σχολικές τους αίθουσες.

Αυτό δεν ισχύει για τους μαθητές των παιδικών σταθμών, αλλά και γι’ αυτούς των φροντιστηρίων (ενισχυτικά και ξένων γλωσσών), ζήτημα το οποίο θα εξετάσει σήμερα (14:00) η επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» είπε ότι υπάρχει μια επιφύλαξη για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών (η αρμοδιότητα των οποίων ανήκει στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών), καθώς τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι δύσκολο να πειθαρχήσουν.

«Υπάρχει μια επιφύλαξη. Μπορείς να εμπιστευτείς ότι κάποια παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας μπορούν να τηρήσουν στοιχειωδώς κάποια μέτρα, αλλά δεν μπορείς να επιβάλεις στα μικρά παιδιά να μην παίζουν, να μην αγκαλιάζονται και να μην τρέχουν», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και στη συνέχεια τόνισε πως το ζήτημα της επανέναρξης των παιδικών σταθμών, αλλά και των φροντιστηρίων θα συζητηθεί σήμερα στη συνεδρίαση της επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στο ζήτημα της επανέναρξης των φροντιστηρίων αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος μιλώντας στο Mega είπε ότι αυτή την εβδομάδα το υπουργείο θα κάνει προτάσεις για το άνοιγμα των φροντιστηρίων.

«Τα βήματα είναι σταθερά. Η εστίαση πήγε πολύ καλά τις δύο ημέρες που άνοιξε. Αυτή τη βδομάδα το υπουργείο θα κάνει τις προτάσεις του στους ειδικούς για άνοιγμα των φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία και την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για όπου ισχύει το click inside. Θα κάνουμε τις προτάσεις μας και θα αναμένουμε τις αποφάσεις των επιδημιολόγων», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγές υπουργείου Εργασίας: Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση

Προς το παρόν «δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για τον χρόνο επαναλειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών», σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το άνοιγμα στην εκπαίδευση γίνεται σταδιακά και με ασφάλεια και θα προηγηθεί η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, προκειμένου να εξεταστεί το μέγεθος της διασποράς του κορονοϊού, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνουν, το γεγονός ότι οι μεταλλάξεις του ιού μεταδίδονται και στα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το πότε θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, με βάση και την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, ενώ παράλληλα εξετάζεται η αποτελεσματικότητα της χρήσης self test σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έως 4 ετών.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like