Λυπούμαστε για τους νεκρούς, όποια θρησκεία ή εθνικότητα κι αν έχουν – Υπερασπιζόμαστε όμως το δικαίωμα στην άμυνα κάθε κυρίαρχου κράτους

Η Χαμάς, για ακόμα μία φορά, αποφάσισε να επιτεθεί στο Ισραήλ με ρουκέτες. Ρουκέτες τις οποίες, για να καλυφθεί, κατασκευάζει κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία, έτσι ώστε να μην υπάρχουν στα συγκεκριμένα σημεία πυραυλικές επιθέσεις-απαντήσεις από το Ισραήλ.

Το Ισραήλ φυσικά απάντησε. Όπως πρέπει να κάνει κάθε σοβαρό και κυρίαρχο κράτος το οποίο σέβεται τον εαυτό του.

Αναφορικά με τους νεκρούς, να ξεκαθαρίσω πως λυπούμαστε όποιας εθνικότητας ή θρησκείας κι αν είναι.

Βγήκαν όμως από το πρωί οι επαγγελματίες «ανθρωπιστές» να διαμαρτυρηθούν για την «ασύμμετρη απάντηση» του Ισραήλ. Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει το εβραϊκό κράτος; Να «γυρίσει και το άλλο μάγουλο»; Να αυτό-διαλυθεί, όπως άλλωστε είναι και ο εκπεφρασμένος στόχος της ίδιας της Χαμάς;

Ας τα βάλουμε σε μια σειρά.

Από τη μία μεριά έχουμε ένα κράτος το οποίο από την ίδρυσή του έχει αντιπαρατεθεί με όλους όσους ήθελαν την εξαφάνισή του.

Και τους κέρδισε. ΟΛΟΥΣ.

Ένα κράτος το οποίο είναι το μοναδικό στην περιοχή με δημοκρατικό καθεστώς και με συμμετοχή σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Ένα κράτος δηλαδή, δικαίου.

Από την άλλη έχουμε μία «οργάνωση» η οποία κυβερνά τους Παλαιστινίους με δικτατορικό τρόπο από το 2006 (έχετε ακούσει κάτι για δημοκρατικές εκλογές;) και οι ηγέτες της ζουν με ανέσεις και πολυτέλειες ενώ ο λαός υποφέρει. Και πεθαίνει, καθώς χρησιμοποιείται ως «ανθρώπινο τείχος» όταν το Ισραήλ απαντά στις επιθέσεις που δέχεται.

Αφήνω πίσω το γεγονός ότι η Χαμάς στηρίζει αναφανδόν την Τουρκία, αν και για δεκαετίες το ελληνικό κράτος στήριζε τους παλαιστινίους (Η Ελλάδα αναγνώρισε επίσημα το Ισραήλ το 1990, επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη). Τα θέματά μας με την Τουρκία θα τα λύσουμε μόνοι μας…

Λυπάμαι, αλλά δεν θα υπερασπιστώ τη Χαμάς. Μία οργάνωση η οποία όχι μόνο δεν λειτουργεί υπέρ του συμφέροντος του λαού τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, αλλά κυριολεκτικά τον δολοφονεί.

Περιμένω με αγωνία τη στιγμή που οι παλαιστίνιοι θα αντιδράσουν εναντίον και θα την στείλουν εκεί που της αξίζει… Μαζί και όλους τους ηγέτες της.

Τότε, πιστέψτε με, ο πρώτος σύμμαχος των παλαιστινίων θα είναι το Ισραήλ.

Δείτε μόνο τις συμμαχίες που έχει κάνει με πρώην εχθρούς του. Με την Αίγυπτο για παράδειγμα. Μετά από δεκαετίες μίσους και πολέμων, οι δύο πρώην εχθροί έχουν βρει κοινό τόπο συνεργασίας και αυτό είναι προς το συμφέρον των ΛΑΩΝ τους.

Αυτό μόνο να δουν οι παλαιστίνιοι και θα καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν.

Όσο για την Ελλάδα, είπαμε, να παραδειγματιστεί από την αποφασιστικότητα του Ισραήλ…

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις