Επιθεωρώντας τις εργασίας κατασκευής ενός επιθετικού όπλου, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ, ενεδύθη και πάλι τον μανδύα της περιστεράς της ειρήνης

Επιθεωρώντας τις εργασίας κατασκευής ενός επιθετικού όπλου, στα Ναυπηγεία Sedef της Κωνσταντινούπολης, και ειδικότερα το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων, TCG Anadolu, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ, ενεδύθη και πάλι τον μανδύα της περιστεράς της ειρήνης.

Την ίδια ώρα, δηλαδή, που η Τουρκία προχωρεί στα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματά της, έρχεται να επιρρίψει την ευθύνη για την ένταση στην περιοχή στην Ελλάδα και να την καταγγείλει ως … ταραχοποιό.

Όλα αυτά σημειώνονται ενόψει της σχεδιαζόμενης συνάντησης των στρατιωτικών επιτροπών Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ενδεχομένως τις επόμενες εβδομάδες, και εν μέσω των επαφών στο ΝΑΤΟ υπό την πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του Οργανισμού, Γενς Στόλτεμπεργκ.

Ο Χ. Ακάρ είπε ότι οι Έλληνες «προβοκάρου» και «σαμποτάρουν» τις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση των ελληνο-τουρκικών, επανέλαβε, ως συνήθως, ότι η Τουρκία είναι «υπέρ του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τετελεσμένα», και ανέφερε ότι «οι Έλληνες πρέπει να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και όχι τους πάτρονές τους».

Για μια ακόμη φορά, κατά την πάγια εδώ και δεκαετίες τακτική της Άγκυρας, ανεξαρτήτως εάν στην εξουσία ήταν Κεμαλικοί ή Ισλαμιστές, αρνήθηκε τις Γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ποντίων.

«Δεν υπάρχει γενοκτονία στην ιστορία μας. Χθες η Αρμενία, σήμερα η Ελλάδα. Δεν είναι αλήθεια, είναι ψέμα, είναι λάθος, που καταστρέφει τη θετική πορεία, τη συνεργασία και την ειρηνική επίλυση προβλημάτων, είναι μια κίνηση εναντίον τους».

Την ίδια στιγμή, επίσης, που επιθεωρούσε τις εργασίες για την κατασκευή ενός επιθετικού όπλου, απέρριπτε τις επικρίσεις σε βάρος της Τουρκίας. «Όσοι αποκαλούν επεκτατική την Τουρκία πρέπει να κοιτάξουν την ιστορία. Ας δουν στον χάρτη τις εξελίξεις από το 1821 μέχρι σήμερα. Είναι πολύ σαφές ποιος είναι επεκτατικός εκεί, ποιος επεκτείνεται και με ποιον τρόπο. Ενώ τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα, είναι μεγάλο λάθος να κατηγορούμε την Τουρκία για επεκτατισμό και να περιγράφουμε ως απειλή».

Τέλος, όπως πάντα άλλωστε, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προσπαθεί να μετατρέψει τα ελληνο-τουρκικά σε πρόβλημα Τουρκίας-ΗΠΑ, Τουρκίας-ΝΑΤΟ και Τουρκίας-ΕΕ. «Αυτό δεν βοηθά κανέναν. Η μεγαλύτερη ζημιά θα συμβεί στην Ελλάδα, στον ελληνικό λαό. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτού στην ιστορία», είπε.

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις