Πέντε εν ψυχρώ εκτελέσεις μέσα σε πενήντα ημέρες από το οργανωμένο έγκλημα ασφαλώς και αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα για την ασφάλεια της χώρας! Συν το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά!». Έχει την ίδια γνώμη με τον υπουργό και το Μαξίμου;

Από τις 9 Απριλίου που εκτελέστηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ μέρα μεσημέρι στον Άλιμο, ακολούθησαν οι εκτελέσεις 54χρονου επιχειρηματία στην Ζάκυνθο- ενώ ειδοποιούσε καθημερινά την ΕΛΑΣ ότι σχεδιάζεται εκτέλεσή του- 58χρονου στη Μεταμόρφωση Αττικής, 32χρονου από την Αλβανία στα Σεπόλια και του πυγμάχου στη Βάρη. Ενδιαμέσως, σημειώθηκε η άγρια δολοφονία της νεαρής στα Γλυκά Νερά, μπροστά στο 11μηνο μωρό της!

Αν λέγαμε ότι η Αθήνα μετατράπηκε σε Σικάγο, ίσως αδικούσαμε την …Αθήνα!

Η κυβέρνηση επέλεξε να αντιμετωπίσει επικοινωνιακά το μεγάλο πρόβλημα. Αρχικά να διαρρέει ότι «είναι κοντά στην εξιχνίαση» του κάθε εγκλήματος –κάθε φορά μάλιστα έκανε και μια …βαθυστόχαστη ανάλυση: «Πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών», λες και επρόκειτο για μια μεγάλη σοφία! Εν συνεχεία, ο αρμόδιος υπουργός πήρε τους φακέλους του οργανωμένου εγκλήματος και τους πήγε στον εισαγγελέα, σε μια οργανωμένη προσπάθεια να μετατεθούν οι ευθύνες στις δικαστικές αρχές γιατί δεν τους έβαζε λέει βαριές ποινές. Η κίνηση αυτή, μάλιστα, έγινε πρωτοσέλιδο σε τρεις τουλάχιστον κυριακάτικες εφημερίδες, επιβεβαιώνοντας πως κάποια μέσα «ζυγίζουν» το έγκλημα αναλόγως με ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση!

Εν τω μεταξύ, οι εκτελέσεις μέρα μεσημέρι συνεχίζονται! Ο υπουργός Προστασίας, αυτή τη φορά, ξεκίνησε τους συμψηφισμούς: «Όπως το 2018, έτσι και σήμερα το οργανωμένο έγκλημα ξεκαθαρίζει λογαριασμούς. Τέσσερις ανθρωποκτονίες έγιναν σε δυο μήνες. Αυτά τα άγρια εγκλήματα δίκαια συνταράσσουν την κοινή γνώμη. Γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Είναι πάντα από μηδενικά έως πολύ λίγα. Αλλά μέχρις εδώ(…)».

Ας προσέξουμε την υποβάθμιση του θέματος: «Είναι από μηδενικά έως πολύ λίγα»!

Αλήθεια, σε σύγκριση με πού είναι «από μηδενικά έως πολύ λίγα»; Από το Βερολίνο, την Ρώμη, την Μαδρίτη, το Παρίσι, τη Λισσαβώνα, την Βιέννη όχι, δεν είναι. Ούτε από το Βελιγράδι, το Ζάγκρεμπ, τη Λευκωσία.

Αν εννοούμε από το Σικάγο, μάλλον όχι. Από την Καμπούλ, ίσως!

Αλήθεια, έχει την ίδια γνώμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ή ασχολείται με το έγκλημα στα …Πανεπιστήμια;

Ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις