Στα «δίχτυα» απατεώνα έπεσε ένας ακόμα Βολιώτης ο οποίος έχασε 1.200 ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου που τελικά ποτέ δεν είδε. Όλα άρχισαν τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο υποψήφιος αγοραστής εντόπισε σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελία για την πώληση οχήματος. Επικοινώνησε με τον υποτιθέμενο πωλητή, ο οποίος φέρεται να του ζήτησε ως προκαταβολή το ποσό των 1.200 ευρώ, προκειμένου να του παραδώσει το αυτοκίνητο. Το θύμα δέχθηκε να του καταθέσει τα χρήματα και μετέβη σε υποκατάστημα τράπεζας στον Βόλο για τον σκοπό αυτό.
Αφού ολοκλήρωσε τη διαδικασία, μέσω της δυνατότητας «λεφτά στο λεπτό» και περίμενε τις επόμενες ημέρες για να παραλάβει την παραγγελία του, ωστόσο ο πωλητής εξαφανίστηκε και δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Τότε ο άνδρας κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη και κατέθεσε μήνυση. Για τον λόγο αυτό η Εισαγγελία του Βόλου παρήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί η ταυτότητα του δράστη, καθώς ο αριθμός του τηλεφώνου παρέπεμπε σε αλλοδαπό κάτοχο. Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα παρόμοιων ενεργειών από επιτήδειους που ψαρεύουν θύματα, μέσω δημοσίευσης αγγελιών στο διαδίκτυο και καταφέρνουν να αποσπούν διάφορα ποσά. Σχεδόν όλες τις φορές οι στόχοι τους είναι μεσήλικα άτομα, χωρίς κάποια εξοικείωση με τη χρήση των μέσων ηλεκτρονικής συναλλαγής, με αποτέλεσμα στο τέλος να χάνουν τα χρήματά τους. Συνήθως εμφανίζονται ως υποψήφιοι πελάτες που θέλουν να αγοράσουν ένα προϊόν που πουλάει το θύμα τους. Αφού συμφωνούν στην τιμή, κατόπιν ο υποτιθέμενος αγοραστής οδηγεί σε κάποιο τραπεζικό μηχάνημα τον πωλητή, δίνοντάς του οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα του καταθέσει τα χρήματα, ώστε να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Όμως ο απατεώνας κατορθώνει, εκμεταλλευόμενος την άγνοια του θύματός του, αντί να βάλει λεφτά, να του αποσπάσει κάποιο ποσό εμφανιζόμενος ως δικαιούχος της κατάθεσης και όχι ως καταθέτης. Έτσι μέχρι ο πωλητής να αντιληφθεί το τι συνέβη, βρίσκεται χαμένος, ενώ ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει τίποτα, και πως τον προσέγγισε άγνωστος ή άγνωστη, ζητώντας του να του δώσει για σύντομο χρονικό διάστημα τον αριθμό λογαριασμού του, προκειμένου να εξυπηρετηθεί. Επίσης για να γίνει περισσότερο πειστικός συνήθως αναφέρει πως βρίσκεται σε επείγουσα ανάγκη, καταφεύγοντας συχνά στην επίκληση προβλήματος υγείας, με σκοπό να του δώσει τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού. Αξίζει να σημειωθεί πως σε ορισμένες περιπτώσεις η τράπεζα αρνείται να δώσει στην αστυνομία τα στοιχεία κατόχου του λογαριασμού, ζητώντας την έκδοση ανάλογης εισαγγελικής παραγγελίας.

e-thessalia

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις