Το τελευταίο διάστημα, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας έχει πυκνώσει τη διαφήμιση των «επιτευγμάτων» της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας

Το νέο επιθετικό ελικόπτερό της, T-129 ATAK, το οποίο, όπως υποστηρίζει, είναι στο μεγαλύτερο βαθμό εγχώριας παραγωγής, διαφημίζει το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας.

T.C. Millî Savunma Bakanlığı
@tcsavunma

1⃣Faz-2 konfigürasyona sahip bir T-129 ATAK helikopteri daha Kara Kuvvetleri Komutanlığımızın envanterine alındı. Böylece 54’üncü #ATAK helikopterimiz de envantere girmiş oldu.

Εικόνα

Το ελικόπτερο, πάντως, μοιάζει σε πολλά σημεία του με επιθετικά ελικόπτερα ρωσικής-ουκρανικής κατασκευής, αν και σε πολλά άλλα σημεία έχει αντιγράψει ελικόπτερα άλλων μεγάλων εταιρειών.

Το τελευταίο διάστημα, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας έχει πυκνώσει τη διαφήμιση των «επιτευγμάτων» της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας.

Ιδιαίτερης προβολής τυγχάνουν, βέβαια, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία πλέον μπορούν να φέρουν και ρουκέτες, καθώς και τα μη επανδρωμένα θαλάσσια σκάφη.

Δύο μέσα, στα οποία η Τουρκία έχει σαφές προβάδισμα έναντι της Ελλάδας, ενώ με σχετικά πολύ φτηνά μέσα μπορεί να πετύχει σημαντικά πλήγματα.

Να σημειωθεί πως, όπως και στα ελικόπτερα, σημαντικό κομμάτι της τεχνολογίας για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της, έχει αποκτήσει από μεγάλες Δυτικές εταιρείες οπλικών συστημάτων.

Επιπλέον, σε πολλούς τομείς οπλικών συστημάτων, όπως για την κατασκευή αεροσκαφών, αλλά και για τους κινητήρες UAV, η Τουρκία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις