Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Ά Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας όπου διεξάγεται  μία σημαντικότατη δίκη σχετικά με εκβιασμό επιχειρηματία χρυσού από στελέχη του ΣΔΟΕ και δικηγόρους.

Το δικαστήριο ζήτησε μετά από τρεις ώρες ακροαματικής διαδικασίας από το δημοσιογράφο του δικαστικού ρεπορτάζ, Βαγγέλη Τριάντη, που είναι και ο μοναδικός ρεπόρτερ που παρευρίσκεται στην δικαστική αίθουσα  και την καλύπτει δημοσιογραφικά -καθώς υπάρχει δικαιολογημένο δημοσιογραφικό και κοινωνικό ενδιαφέρον- να περάσει έξω με την αιτιολογία ότι στην αίθουσα θα πρέπει να βρίσκονται μόνο 15 άτομα, στο πλαίσιο προστασίας των μέτρων του κορονοϊού.

Η σημερινή συνεδρίαση συνεχιζόταν από διακοπή καθώς είχε ξεκινήσει πριν από λίγες ημέρες, όπου και πάλι ο δημοσιογράφος βρισκόταν μέσα στην αίθουσα και κάλυπτε κανονικά τη διαδικασία χωρίς να προκύψει καμία απολύτως αντίρρηση από την πλευρά της έδρας. Το ίδιο είχε γίνει και σήμερα από τις 9 το πρωί όπου είχε ξεκινήσει η διαδικασία. Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Αγάπη Τζουλιαδάκη είχε ζητήσει από την βασική μάρτυρα στην υπόθεση, Μάρα Αναστοπούλου να μη παρίσταται στη διαδικασία έπειτα από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Κάποια στιγμή η μάρτυρας εισήλθε στην αίθουσα έπειτα από διακοπή της συνεδρίασης μαζί με τον δικηγόρο της Γιάννη Απατσίδη, όπου ο δικηγόρος εξέφρασε τη διαμαρτυρία του και υπογράμμισε ότι σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο μάρτυρας δεν υποχρεούται να βγει έξω. Τότε οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες ρώτησαν την έδρα τι ακριβώς να πράξουν. Μετά από διακοπή το δικαστήριο υιοθέτησε πλήρως την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας, Στέλιου Κωσταρέλου ο οποίος ζήτησε να περάσουν όλοι έξω και να μείνουν μέσα συνολικά 15 άτομα που έχουν να κάνουν μόνο με τους διαδίκους της υπόθεσης. Σε επισήμανση του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη ότι ο ίδιος βρίσκεται εκεί στο πλαίσιο κάλυψης της δίκης επικαλούμενος την ιδιότητα του δημοσιογράφου η απάντηση ήταν ότι απλά δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη.

Η κίνηση αυτή της έδρας είναι πρωτοφανής και αναμένεται να ενημερωθεί άμεσα τόσο ο Άρειος Πάγος όσο το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων. Δεν είναι δυνατόν υπό το πρόσχημα των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό να μην επιτρέπουν σε δημοσιογράφους να  εκτελούν τα δημοσιογραφικά τους καθήκοντα καθώς ούτως ή άλλως η χωρητικότητα στην αίθουσα ήταν αρκετά μεγάλη και υπήρχε τεράστια απόσταση μεταξύ των παρισταμένων. Πρόκειται  άλλωστε όπως έχουμε ήδη επισημάνει για μία σημαντική δίκη που όπως δείχνουν τα πράγματα κάποιοι επιθυμούν να διεξαχθεί… κεκλεισμένων των θυρών λες και πρόκειται για υπόθεση με ανήλικα.

documentonews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις