«Χειρόφρενο» σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

facebook sharing button

Εργαζόμενοι και συνδικάτα δίνουν τη δική τους «μάχη» στους δρόμους για να μην εφαρμοστεί το εργασιακό νομοσχέδιο που φέρει τη «σφραγίδα» του Κωστή Χατζηδάκη.

 

Στο κάλεσμα συμμετέχουν πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, σύλλογοι εργαζομένων σε νοσοκομεία κ.ά, αλλά και αριστερές συλλογικότητες.

Με προγραμματισμένα πρωινά και απογευματινά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδας στέλνουν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση.

 Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12.00 έξω από τη Βουλή. «Θα γυρίσουμε στο μεσαίωνα» υποστηρίζουν τα μέλη του ΠΑΜΕ και μιλούν για ένα νομοσχέδιο που θα δημιουργήσει «καταστάσεις σκλάβων του 21ου αιώνα».

Τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας

  • Κλειστό είναι από τις 10 το πρωί το κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων στα πλαίσια της απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθηνών για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά
  • Λίγο μετά τις 10 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος άρχισαν να φτάνουν οι πρώτοι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ ενώ στις 11 συγκεντρώθηκαν οι διαδηλωτές στην πλατεία Κλαυθμώνος για την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

Πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο και για τις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα ενώ έξω από τη Βουλή θα συγκεντρωθούν στις 6 το απόγευμα ΑΔΕΔΥ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας.

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι «παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη. Η πλειοψηφία του λαού μας σήμερα, πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι αύριο, θα αφήσουν στα χαρτιά αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα του «Χατζηθάφτη». Θα το πετάξουν στα σκουπίδια».

H ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ στις 11:45 ξεκίνησε πορεία προς τη Βουλή

Κινητοποιήσεις κατά του εργασιακού νομοσχεδίου στη Θεσσαλονίκη 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη κατά του εργασιακού νομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Οι διαδηλωτές μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της πόλης. Οι διαδηλωτές επισημαίνουν πως στόχος τους είναι να αγωνιστούν ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

Μάλιστα, τονίζουν πως σε περίπτωση που αυτό ψηφιστεί θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μείνει στα χαρτιά.

Τέλος, έκαναν λόγο για μηχανισμούς που επιχείρησαν να διασπάσουν τα απεργιακό μέτωπο, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις