«Έχουμε μιλήσει πολλές φορές σχεδόν στους πάντες στη Γερμανία για την αναγκαιότητα να διατηρηθεί η ισορροπία στο Αιγαίο»

Την απογοήτευσή του για τη στάση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, και ειδικότερα για την πώληση εξοπλισμού για τα νέα τουρκικά υποβρύχια, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στη συνάντησή του, στην Αθήνα, με το μέλος του γερμανικού Κοινοβουλίου και εκπρόσωπο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Nils Schmid.

«Οφείλω να σας πω -ανέφερε ο Ν. Δένδιας- ότι ποτέ δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το κόμμα σας -εκπροσωπείτε ένα ιστορικό κόμμα- κανείς δεν μπορεί ποτέ να το ξεχάσει. Και οι Έλληνες δεν μπορούμε ποτέ να ξεχάσουμε τη βοήθεια που έδωσαν οι Χέλμουτ Σμίτ και Βίλυ Μπράντ στον Κωνσταντίνο Καραμανλή κατά τη διαδικασία της ένταξής μας στην ΕΕ. Οφείλω να πω ανοιχτά ότι εάν ο Χάλμουτ Σμιτ δεν είχε επιδείξει κατανόηση, η Ελλάδα δεν θα είχε γίνει μέλος της ΕΕ το 1981. Γι’ αυτό θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη τη συμβολή σας εκείνη την περίοδο.

Ωστόσο, κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Δεν μπορώ παρά να εκφράσω τη βαθιά απογοήτευσή μας για το ρόλο του SPD όσον αφορά τα ψηφίσματα για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και εγώ, έχουμε μιλήσει πολλές φορές σχεδόν στους πάντες στη Γερμανία για την αναγκαιότητα να διατηρηθεί η ισορροπία στο Αιγαίο. Και αυτό είναι πηγή σοβαρής ανησυχίας για εμάς».

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις