Έκρυβε στην ύπαιθρο ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 25,4 γραμμαρίων

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή, επέβαλε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 33χρονο Αλβανό, ο οποίος είχε συλληφθεί στη Ρόδο, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης.

Όπως είναι γνωστό, η σύλληψη του 33χρονου έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τις ειδικότερες μορφές της προμήθειας, κατοχής και αποθήκευσης παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, στις 26 Απριλίου 2021 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι τον είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση, είδαν τον 33χρονο να κρύβει στην ύπαιθρο ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους 25,4 γραμμαρίων.

Οι αστυνομικοί γνώριζαν ότι ο 33χρονος ο ήταν άνεργος και ότι το τελευταίο διάστημα πριν από τη σύλληψή του, διακινούσε ποσότητα κοκαΐνης σε τοξικομανείς του νησιού.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί ο κατηγορούμενος κινούνταν στις περιοχές Αφάντου, παραλία Αφάντου, Καλυθιές και Φαληράκι με αυτοκίνητο το οποίο ήταν ενοικιαζόμενο και έφερε στοιχεία εταιρείας, έτσι ώστε να διατηρεί όσο το δυνατόν καλύτερα την ανωνυμία του.

Η αντίστροφη μέτρηση ωστόσο για τον 33χρονο ξεκίνησε στις 26 Απριλίου όταν οι αστυνομικοί τον εντόπισαν σε υπαίθρια περιοχή στις Καλυθιές να κρύβει σε θάμνο ένα βάζο και στη συνέχεια να πηγαίνει σε άλλο σημείο της ευρύτερης περιοχής και να κρύβει ένα πλαστικό δοχείο.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, μέσα στις συσκευασίες υπήρχε ποσότητα κοκαΐνης και συγκεκριμένα στο βάζο υπήρχε μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με 22,1 γραμμάρια κοκαΐνης και στο πλαστικό δοχείο υπήρχαν τέσσερις αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 3,3 γραμμαρίων.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό των ναρκωτικών οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση για τη σύλληψη του δράστη, κάτι που έγινε τελικά στις 26 Απριλίου 2021. Στην κατοχή του εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε έρευνα που έγινε σπίτι του δεν εντοπίστηκε κάτι.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί οδήγησαν τον συλληφθέντα στα σημεία όπου είχε κρύψει τα ναρκωτικά τα οποία και, όπως τους είπε, τα είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η τιμή της κοκαΐνης κυμαίνεται από 35 έως 120 ευρώ ανά γραμμάριο και έτσι η εκτιμώμενη αξία της ευρεθείσας ποσότητας κυμαίνεται από 890 έως 3.000 ευρώ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις