❗️ Το 5% των Ρώσων θεωρούν τον Χίτλερ ως μια από τις πιο διακεκριμένες ιστορικές φιγούρες
Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Και ενώ βλέποντας τα αποτελέσματα που δημοσίευσε σήμερα το ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο της Ρωσίας Левада-Центр οι περισσότεροι αναλυτές εστίασαν στην κατακόρυφη πρώτη της αναφοράς του Βλ. Πούτιν ως ενός εκ των πιο σημαντικών προσωπικοτήτων, ψάχνοντας στα αναλυτικά δεδομένα της έρευνας βλέπουμε ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο: Το 5% των Ρώσων αναφέρουν ως έναν από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της ανθρωπότητας τον Χίτλερ!
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην κορυφή της λίστας παραμένει ο Στάλιν (καλλιτεχνικό παρατσούκλι του ποινικού εγκληματία και δικτάτορα Ιωσήφ Τζουγασβίλλι) με 39%. Έπεται ο Βλ. Λένιν με 30%, ο ποιητής Α. Πούσκιν με 23%, ο Πέτρος Α’ με 19% και ο νυν κυβερνήτης της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με 15%.
Μέσα στην έρευνα επισημαίνεται ότι σε σχέση με το 2017, εκείνοι που ανέφεραν τον Πούτιν ως σημαντική προσωπικότητα μειώθηκαν στο μισό (από 34 στο 15%). Ενδιαφέρον αποτελεί και η άνοδος στην αποδοχή του αντικαθεστωτικού σοβιετικού ακαδημαϊκού Α. Σάχαροβ (από το 2 στο 7%).
Ωστόσο αν δούμε τα «μικρά γράμματα» θα δούμε ότι το 5% των Ρώσων αναφέρουν ως σημαντική προσωπικότητα τον Αδόλφο Χίτλερ. Και αυτό την ώρα που η ρωσική ηγεσία προσπαθεί να αποδείξει ότι όλοι οι υπόλοιποι λαοί γύρω τους είναι φασίστες ενώ οι ίδιοι είναι αντι-φασίστες. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις