Τα κραυγαλέα λάθη και οι αντιφάσεις που βγάζαν μάτι από τον δολοφόνο της Καρολάιν
Κραυγαλέα λάθη, καθυστερήσεις αλλά και αντιφάσεις από την πλευρά Αναγνωστόπουλου που έβγαζαν εξαρχής µάτι έλαβαν χώρα κατά την έρευνα της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία της 20άχρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Αν και οι αστυνοµικοί διαθέτουν εµπειρία στον χειρισµό τέτοιου είδους υποθέσεων, εντούτοις στην προκειµένη περίπτωση ο τρόπος που λειτούργησαν εγείρει πολλά ερωτήµατα, όπως προκύπτει από τη δηµοσιογραφική έρευνα του Documento. Από την πρώτη στιγµή ο Αναγνωστόπουλος έπεφτε σε αντιφάσεις σε όσα κατέθετε στους αστυνοµικούς.
Από τις 13 Μαΐου η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Χάιδω Σπηλιοπούλου, η οποία διενήργησε αυτοψία στη µεζονέτα στα Γλυκά Νερά, είχε διαπιστώσει ότι ο ισχυρισµός Αναγνωστόπουλου περί λιποθυµίας του το βράδυ του φόνου δεν ευσταθεί. Επιπλέον, αν και ο συζυγοκτόνος πιλότος γεννούσε δικαιολογηµένα υποψίες, εντούτοις ουδέποτε ζητήθηκε η παρακολούθηση των τηλεφωνικών του συνοµιλιών αµέσως µετά τη δολοφονία της Καρολάιν. Οπως και στην περίπτωση Λιγνάδη έτσι και εδώ οι αστυνοµικοί υπέπεσαν σε λάθη και παραλείψεις που γεννούν ερωτήµατα τα οποία και πρέπει να απαντηθούν. Σε όλα αυτά αξίζει να προστεθεί και µια εσωτερική αντιπαράθεση που υπάρχει µέσα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη µεταξύ του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόµου µε αποτέλεσµα για ακόµη µία φορά να παρακολουθούµε έναν υπόγειο πόλεµο και µια προσπάθεια αλληλοεξόντωσης σε βάρος ίσως της διαλεύκανσης µιας τόσο σοβαρής υπόθεσης.
Η αυλαία της σκηνοθεσίας
Το πρωί της 11ης Ιουνίου 2021 το τηλεφωνικό κέντρο της Αµεσης ∆ράσης δέχεται ένα τηλεφώνηµα. Μια αντρική φωνή στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραµµής καλεί σε βοήθεια. Ο άντρας δεν µπορεί να µιλήσει καθαρά. Ωστόσο κατορθώνει να αναφέρει τη διεύθυνση όπου βρίσκεται: Παναγούλη 10 στα Γλυκά Νερά. Αστυνοµικοί της Αµεσης ∆ράσης σπεύδουν στο σηµείο. Είναι η µεζονέτα που διαµένει ο 32άχρονος πιλότος Μπάµπης Αναγνωστόπουλος µε τη νεαρή σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς. Η αυλαία της ανατριχιαστικής αυτής υπόθεσης έχει µόλις ανοίξει.
Οι αστυνοµικοί της Αµεσης ∆ράσης µπαίνουν στη µεζονέτα από ένα παράθυρο στο πίσω µέρος του υπογείου της. Το παράθυρο ήταν βγαλµένο από τη θέση του και ακουµπισµένο στο πάτωµα του υπογείου. Στον δεύτερο όροφο αντικρίζουν το πτώµα της 20άχρονης Καρολάιν. Το νεαρό κορίτσι είναι δεµένο πισθάγκωνα και στον λαιµό του υπάρχει τυλιγµένο ένα ύφασµα, ενώ πάνω στο σεντόνι υπάρχουν σταγόνες αίµατος. Πάνω στην πλάτη της είναι ακουµπισµένο το µόλις 11 µηνών κοριτσάκι της. ∆εν είναι όµως τα µόνα πρόσωπα στη σοφίτα. ∆ίπλα από το κρεβάτι οι αστυνοµικοί αντικρίζουν τον Αναγνωστόπουλο. Τα χέρια του είναι δεµένα µεταξύ τους µπροστά από το σώµα του µαζί µε τα πόδια µε σπάγκο, ενώ ο λαιµός, τα µάτια και το στόµα του είναι δεµένα µε καφέ κολλητική ταινία συσκευασίας. Μια εικόνα που δεν παραπέµπει σε έµπειρους και καλά εξοπλισµένους ληστές, όπως αυτοί που υποτίθεται ότι είχαν εισβάλει στη µεζονέτα του ζευγαριού.
Οι αστυνοµικοί λύνουν τα χέρια της Καρολάιν και χαλαρώνουν το ύφασµα από τον λαιµό της – όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ προς τον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών που υποβλήθηκε στις 18 Ιουνίου κατά τη σύλληψη του Αναγνωστόπουλου. Παράλληλα κόβουν τον σπάγκο και την κολλητική ταινία από τα χέρια του Αναγνωστόπουλου. Είναι ερώτηµα γιατί δεν περιµένουν να εµφανιστούν οι αστυνοµικοί του τµήµατος Ανθρωποκτονιών της ΕΛΑΣ που διαθέτουν εµπειρία στον χειρισµό τέτοιων υποθέσεων.
Η πρώτη αντίφαση
Ο Αναγνωστόπουλος καταθέτει την ίδια µέρα στους αστυνοµικούς. Στην κατάθεση προέβαλε το σενάριο της ληστείας από σπείρα αλλοδαπών. Οπως ανέφερε, τρεις άντρες µε καλυµµένα χαρακτηριστικά εισέβαλαν στη µεζονέτα και υπό την απειλή όπλου αφαίρεσαν 9.500 ευρώ και κοσµήµατα. Κατά τον Αναγνωστόπουλο, οι υποτιθέµενοι ληστές δολοφόνησαν την Καρολάιν επειδή «ούρλιαζε», ενώ ο ίδιος λιποθύµησε. Κάνει όµως ένα λάθος. Οπως κατέθεσε, όταν συνήλθε από τη λιποθυµία «διαπίστωσε ότι τα χέρια του ήταν δεµένα πίσω από την πλάτη του µε σπάγκο». Οι αστυνοµικοί ωστόσο όταν τον εντόπισαν διαπίστωσαν, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό, ότι ο Αναγνωστόπουλος είχε δεµένα τα χέρια µπροστά. Ηταν η πρώτη του αντίφαση, όχι όµως και η τελευταία.
Οι ισχυρισµοί Αναγνωστόπουλου δεν επιβεβαιώνονται από την εξέταση της σορού της Καρολάιν ούτε του σπιτιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν βρέθηκε δείγµα DNA στα δάκτυλα και τα νύχια της Καρολάιν που να µαρτυρά πάλη µε τους δολοφόνους της. Οπως επίσης δεν βρέθηκε γενετικό υλικό το οποίο να δείχνει εισβολή ληστών στη µεζονέτα.
Ερωτήµατα ωστόσο προκύπτουν και σχετικά µε τα υποτιθέµενα κοσµήµατα που δήθεν είχαν αφαιρέσει από το σπίτι οι ληστές. Επρόκειτο για δύο βέρες του ζευγαριού, ένα δαχτυλίδι κι ένα µενταγιόν τα οποία, όπως ισχυρίστηκε στους αστυνοµικούς ο Αναγνωστόπουλος, βρίσκονταν στη βιβλιοθήκη του σπιτιού τους. Τα κοσµήµατα τα είχε κρύψει ο Αναγνωστόπουλος αµέσως µετά τη δολοφονία της Καρολάιν στο ντεπόζιτο της µοτοσικλέτας του. Οι αστυνοµικοί ωστόσο ουδέποτε ερεύνησαν τη µηχανή. Μάλιστα εβδοµάδες µετά τον θάνατο της Καρολάιν ο ίδιος τα έβγαλε από το ντεπόζιτο µε ένα γάντζο και τα πέταξε σε έναν σκουπιδοτενεκέ κοντά στη µεζονέτα των Γλυκών Νερών.
H ψεύτικη λιποθυµία
Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι και όσα προκύπτουν από την κατάθεση που έδωσε στους αστυνοµικούς στις 16 Ιουνίου 2021 η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Χ. Σπηλιοπούλου. Σύµφωνα µε την κατάθεσή της, είχε διαπιστώσει από τις 13 Μαΐου ότι ο ισχυρισµός Αναγνωστόπουλου περί λιποθυµίας του το βράδυ του φόνου δεν ευσταθεί. Η ιατροδικαστής εντοπίζει την ώρα θανάτου της Καρολάιν από τις 04.05 µέχρι και τις 04.11 τα ξηµερώµατα µε βάση τα ιατροδικαστικά ευρήµατα. Ο Αναγνωστόπουλος επικοινώνησε όµως µε τους αστυνοµικούς στις 06.13 το πρωί. ∆ύο ώρες µετά δηλαδή. Χρονικό διάστηµα πολύ µεγάλο για να είναι αναίσθητος ένας άντρας 32 ετών, κατά την ιατροδικαστή.
«Τον Χαράλαµπο Αναγνωστόπουλο εξέτασα περί ώρα 14:00 της 11-05-2021, δηλαδή 8 ώρες περίπου µετά τις 6:08. Η επικοινωνία ήταν άριστη. ∆εν έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ούτε εµφάνισε ασφυκτικά σηµεία. Αποκλείω την πιθανότητα ο άνδρας που εξέτασα ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελµα και χωρίς κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραµείνει επί δυο ώρες σε κατάσταση αναισθησίας. Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτοµο για οποιονδήποτε λόγο, όπως φόβος, υπογλυκαιµία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναµένεται να διαρκέσει λίγα λεπτά της ώρας και σε καµία περίπτωση δύο ώρες. Σε κάθε περίπτωση ένας υγιής άνθρωπος δεν θα µπορούσε να µείνει λιπόθυµος επί δύο ώρες» αναφέρει στην κατάθεσή της.
Τα ευρήµατα αυτά είχαν καταγραφεί από την ιατροδικαστή στην υπ’ αριθµόν 1166 ιατροδικαστική της έκθεση, µε ηµεροµηνία 13 Μαΐου 2021. ∆ύο µέρες δηλαδή µετά τη δολοφονία της Καρολάιν, ενώ από τις 25 Μαΐου είχε διαβιβάσει και την ιατροδικαστική έκθεσή της για τη σορό της Καρολάιν.
Πήραν το κινητό 17 µέρες µετά
Ακόµη ένα στοιχείο που εγείρει πολλά ερωτήµατα για τον τρόπο που κινήθηκαν οι αστυνοµικοί είναι και η έρευνα στο κινητό του Αναγνωστόπουλου. Στις 28 Μαΐου ο συζυγοκτόνος δίνει στους αστυνοµικούς συµπληρωµατική κατάθεση. Επιβεβαιώνει όσα είχε καταθέσει τη µέρα της δολοφονίας και περιγράφει λεπτοµέρειες της κοινής τους ζωής από την οποία, όπως λέει, ήταν «ευτυχισµένοι». Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ο δολοφόνος πιλότος αναφέρεται και στο κινητό του τηλέφωνο. Επισηµαίνει στους αστυνοµικούς ότι θα τους το δώσει για λίγες ηµέρες (προφανώς του το έχουν ζητήσει) και ότι «δεν έχει κανένα πρόβληµα» να το κρατήσουν όσο χρειαστεί.
«Οπως µου είπατε θα χρειαστεί να σας δώσω για λίγες µέρες το κινητό µου τηλέφωνο. ∆εν έχω κανένα πρόβληµα να το κρατήσετε όσο χρειαστεί. ∆εν έχω να σας πω κάτι άλλο. Είµαι στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε» καταθέτει στις 28 Μαΐου ο Αναγνωστόπουλος. Με λίγα λόγια, 17 ηµέρες µετά τη δολοφονία της Καρολάιν οι αστυνοµικοί δεν έχουν πάρει καν το τηλέφωνο του δολοφόνου για να το εξετάσουν. Με τον Αναγνωστόπουλο να εξακολουθεί να δίνει παράσταση στα ΜΜΕ, στους φίλους και τους συγγενείς της Καρολάιν. Τελικά από την εγκληµατολογική εξέταση του κινητού προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία για τον πιλότο. Συγκεκριµένα προέκυψε λειτουργία του κινητού τηλεφώνου αλλά και κινήσεις (βήµατα του χρήστη – άνοδος ορόφων) τη βραδιά της δολοφονίας – την ώρα που ο Αναγνωστόπουλος υποτίθεται ότι κοιµόταν και στη συνέχεια ήταν δεµένος από τους ληστές που µπήκαν στο σπίτι. Αν και το κινητό του Αναγνωστόπουλου χρειάστηκε να περάσουν 17 µέρες για να ερευνηθεί, δεν έγινε το ίδιο µε τα κινητά τηλέφωνα του συλληφθέντα Γκ. Χαρτζεϊσβίλι τα οποία κατασχέθηκαν αµέσως, όπως προκύπτει από την κατάθεσή του στην οποία αναφέρει επί λέξει στους αστυνοµικούς: «Σας έχω δώσει και τα κινητά µου, θα σας απαντήσω σε ό,τι µε ρωτήσετε».
Η ΕΛΑΣ υποστηρίζει µέσω διαρροών πως δεν κατάσχεσε το κινητό του λόγω της έντονης συναισθηµατικής κατάστασης που βρισκόταν εκείνη την ώρα µε την απώλεια της συζύγου του. Κάτι που έκανε βέβαια 17 µέρες µετά δίχως να είναι γνωστό εάν χρησιµοποιούσε µόνο αυτό το τηλέφωνο. Αλλωστε όπως έχει προκύψει από στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛΑΣ ο πιλότος φέρεται να διατηρούσε διπλή ζωή και χρησιµοποιούσε πολλαπλά προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ διατηρούσε και επαφές οι οποίες δεν έχουν ελεγχθεί ακόµη.
Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός πως οι αστυνοµικοί, παρότι ο Αναγνωστόπουλος πέφτει σε αντιφάσεις, δεν ζητούν από την Εισαγγελία Εφετών να πραγµατοποιηθεί επισύνδεση ώστε να καταγραφούν οι συνοµιλίες του µετά τη δολοφονία της Καρολάιν.
Μάλιστα τα ευρήµατα των ερευνών για το «έξυπνο ρολόι», το κινητό της Καρολάιν και το κινητό τηλέφωνο του Αναγνωστόπουλου είχαν διαβιβαστεί από τη διεύθυνση Εγκληµατολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ στις 4 και 14 Ιουνίου, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ. Παρ’ όλα αυτά αντί η αστυνοµία να ακολουθήσει τη συνήθη πρακτική, δηλαδή να ζητήσει από τον εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη και να βγάλει ένταλµα, προτίµησε την εντυπωσιακή του µεταφορά µε ελικόπτερο στην Αθήνα, δίχως να ενηµερωθούν οι εισαγγελικές αρχές.
H φιλία με τον Δογιάκη και οι επισκέψεις στην ταβέρνα
Δημοσιεύματα και πληροφορίες, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται άμεσα από την αστυνομία, συνδέουν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο με τον επιχειρηματία Σταύρο Δογιάκη. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας Κρητικός ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός με μία σφαίρα στην καρδιά και μία στον κρόταφο. Η ιατροδικαστική εξέταση κάνει λόγο για αυτοκτονία και τα αποτελέσματά της αμφισβητούνται από ειδικούς.
Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, Αναγνωστόπουλος και Δογιάκης φέρεται να γνωρίζονταν, με τον πιλότο να έχει επισκεφτεί κατά τις ίδιες πηγές ουκ ολίγες φορές την ταβέρνα του Δογιάκη. Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εταιρεία στην οποία εργαζόταν ο Αναγνωστόπουλος συνεργαζόταν με την ταβέρνα Κρητικός καθώς εκεί διοργάνωνε επαγγελματικές συναντήσεις. Κατά τα ίδια δημοσιεύματα, ακόμη και το σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Δογιάκης προκαλεί ερωτήματα, καθώς φέρεται να βρίσκεται «μόλις λίγα χιλιόμετρα ανάμεσα στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών και το πατρικό σπίτι του Αναγνωστόπουλου».
Σημειώνεται ότι έξω από την ταβέρνα του Δογιάκη είχε δολοφονηθεί την 1η Μαΐου 2018 ο πρώην εκαμίτης Σπύρος Παπαχρήστου. Το όνομά του είχε εμπλακεί στη δικογραφία που σχηματίστηκε το 2017 με βάση παρακολουθήσεις της ΕΥΠ σχετικά με επίορκους αστυνομικούς και ποινικούς.
documentonews.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις