Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” που αναφέρει ότι με εντολή Χαρδαλιά λίγο πριν από το δεύτερο lockdown και παρά τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν, πέρασαν από το αεροδρόμιο τέσσερα άτομα της συνοδείας της τουρκικής μπασκετικής ομάδας Φενέρμπαχτσε που είχαν πυρετό. Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος τονίζει ότι “οι διάλογοι είναι σοκαριστικοί” και ζητεί από τον κ. Χαρδαλιά να πάρει άμεσα θέση και από τον Πρωθυπουργό να τον αποπέμψει. Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο Realfm 97,8, έκανε λόγο για “αθλιότητες” και είπε ότι αναμένεται να βγει ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών”, το περιστατικό συνέβη στις 22 Οκτωβρίου 2020, δύο εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση επιβολής σκληρού lockdown από την κυβέρνηση και ενώ ήδη εφαρμόζονταν αυστηρότατα μέτρα ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας. Η εφημερίδα δημοσιοποιεί και μια σειρά μηνυμάτων ανάμεσα στον αρμόδιο Αξιωματικό Πολιτικής Προστασίας και τον επικεφαλής της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.- Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό.

– Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα.

– Αξιωματικός: Σίγουρα;

– Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό τηλέφωνο

Ο επικεφαλής φαίνεται να επικαλείται τον πολιτικό προϊστάμενό του και γενικό συντονιστή της κυβερνητικής πολιτικής στο ζήτημα, τον κ. Χαρδαλιά, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει εντολή να αγνοηθεί το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα σε τέσσερα άτομα της συνοδείας της τουρκικής ομάδας, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Ο επικεφαλής δίνει εντολή να περάσει η αποστολή, παρά τις προσπάθειες του αρμοδίου άνδρα της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στον έλεγχο.

– Επικεφαλής: Να περάσει η VIP στις αφίξεις- Πυροσβέστης: Μην μπλέξουμε διοικητή, είναι και το ΕΚΑΒ εδώ.

– Επικεφαλής: Σιγά μην μπλέξουμε, οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό.

– Πυροσβέστης: ΟΚ.

– Επικεφαλής: Τελείωνε… μόνο σε αυτό το κινητό γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.

– Πυροσβέστης: ΟΚ.

– Επικεφαλής: Πακιστάν ρε…

Το τελευταίο στιγμιότυπο είναι η εντολή του Αξιωματικού προς τα κατώτερα όργανα να επιτρέψουν την είσοδο.

– Αξιωματικός: Εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο. Έχει ενημερωθεί η ηγεσία. Ελπίζω να μην μας μπλέξουν.

Στις 22 Οκτωβρίου 2020 η ΚΑΕ Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τη Φενερμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του ΠΑΟ πανηγύρισε το ίδιο βράδυ τη νίκη της με 82-68. Πέντε ημέρες μετά εμφανίζεται, όπως επισημαίνει η “ΕΦ.ΣΥΝ”, το πρώτο κρούσμα στην ομάδα του ΠΑΟ, ενώ τη μεθεπόμενη ανακοινώνεται και δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Για τον λόγο αυτόν αναβλήθηκε την ίδια ημέρα το παιχνίδι της ΚΑΕ ΠΑΟ με τη Ζενίτ.

 

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Χαρδαλιά

Δήλωση για το θέμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση “να απαντήσει άμεσα αν, με εντολή Χαρδαλιά, παραβιάστηκαν τα υγειονομικά μέτρα κατά την είσοδο παικτών της Φενερμπαχτσέ”.

“Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης ετοιμαζόταν να βάλει τη χώρα σε ένα από τα πιο μακροχρόνια και αποτυχημένα lockdown της Ευρώπης και στοχοποιούσε τους πολίτες για την αποτυχία του, ο κ. Χαρδαλιάς φέρεται να έδινε εντολή να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα σε μέλη της αποστολής της Φενερμπαχτσέ που είχαν συμπτώματα κορωνοϊού και πυρετό.

Οι διάλογοι που αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών για τις εντολές Χαρδαλιά και τα «πακιστανικά» τηλέφωνα που χρησιμοποιούν κρατικοί αξιωματικοί είναι σοκαριστικοί. Περιμένουμε τον κ. Χαρδαλιά να πάρει άμεσα θέση.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Χαρδαλιά, που δεν μπορεί πλέον να κουνά το δάχτυλο σε κανέναν. Και να απαντήσει στους πολίτες, ποιος είναι τελικά αυτός που κάνει υγειονομικό σαμποτάζ στη χώρα” αναφέρει ο ο κ. Ηλιόπουλος.

enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις