Κάθε φορά χρησιμοποιούν την ίδια μέθοδο

Τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις διάρρηξης αυτοκινήτων καταγγέλθηκαν τις τελευταίες 15 μέρες από την περιοχή του Αγίου Λουκά.

Οι δράστες, έχουν «χτυπήσει» σε μια περιοχή που επεκτείνεται στις οδούς Τυμφρηστού – Αινιάνων και στα γύρω στενά, τουλάχιστον πέντε φορές, καθώς ο ακριβής αριθμός δεν μπορεί να προσδιοριστεί, αφού κάποια από αυτά δεν καταγγέλθηκαν καν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι και σε άλλες συνοικίες δεν σημειώθηκαν διαρρήξεις – κλοπές σε αυτοκίνητα τις τελευταίες ημέρες, όπου μπορεί να συμμετείχε το ίδιο ή τα ίδια άτομα.

Κάθε φορά χρησιμοποιούν την ίδια μέθοδο: σπάνε το μικρό παράθυρο στα πίσω καθίσματα και αποκτούν πρόσβαση στο εσωτερικό, όπου από εκεί αρπάζουν μικροπράγματα και κέρματα.

Όπως γράφει το LamiaReport, ένας από τους παθόντες, βρίσκει εξοργιστικό ότι οι δράστες «χτυπάνε» σε κλειστές ή ανοιχτές πυλωτές, εντός των οικοπέδων και όχι σε αυτοκίνητα του δρόμου, ακόμη και μέρα μεσημέρι!

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε κάνει το λάθος να αφήσει τα κέρματα από τα ρέστα συναλλαγών εντός του αυτοκινήτου, τα οποία βέβαια εξαφανίστηκαν για αυτό και συμβουλεύει, να είμαστε πιο προσεκτικοί. Να μην αφήνουμε κανένα χρηματικό ποσό, ακόμη και μικρό, στο αυτοκίνητο, ούτε μικροαντικείμενα που μπορεί να έχουν αξία μεταπώλησης.

Επιπλέον εντός των ιδιωτικών χώρων μας μπορούν να μπουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ και μεις οι ίδιοι μπορούμε να είμαστε περισσότερο παρατηρητικοί σε σχέση με όσους άγνωστους κυκλοφορούν ύποπτα στην περιοχή μας.

Σε όλες τις περιπτώσεις τέλος ενημερώνουμε την Αστυνομία, προκειμένου να έχει εικόνα για τα σημεία, τις ώρες και τη μεθοδολογία που επιλέγουν οι κλέφτες για την ευκολότερη τακτοποίησή τους.

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις