To κριτήριο για την πορεία της πανδημίας αποτελούν οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις και όχι οι μολύνσεις ενώ το τοίχος ανοσίας το χτίζουμε με τους εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων και όχι των νέων, επισήμανε μιλώντας στο Θεσσαλικό Περισκόπιο, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Π.Θ., Κ. Γουργουλιάνης. Διαχώρισε πλήρως τη θέση του από τις δηλώσεις του καθηγητή Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Νίκου Σύψα, για 10.000 κρούσματα μέσα στον Αύγουστο. «Το Γ, ακόμη στην άλφα βήτα είναι μακριά από το Ψ», τόνισε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι τον ενοχλεί να χτίζεται τοίχος ανοσίας με τον εμβολιασμό νέων και παιδιών που θα νοσήσουν ήπια, και όχι τον ηλικιωμένο που είναι στο σπίτι. «Κίνητρο για τους νέους να εμβολιαστούν είναι ίσως η ανάγκη τους για να ταξιδέψουν είτε για ψυχαγωγία είτε για δουλειά και λιγότερο το ό,τι άλλο έχει εξαγγελθεί» επισήμανε. Τόνισε ότι στους εσωτερικούς χώρους θα πρέπει οι άνθρωποι να είναι εμβολιασμένοι κάτι που δεν είναι απαραίτητο να ισχύει στους εξωτερικούς. Εκτίμησε δε ότι στις επόμενες 15 ημέρες θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της πανδημίας και επισήμανε ότι ο εμβολιασμός και τα μέτρα υγιεινής είναι τα μόνα που μας θωρακίζουν απέναντι στην πανδημία.
Επιπλέον ανέφερε ότι το χαρακτηριστικό αυτής της πανδημίας του 21ου αιώνα είναι ότι «σύρεται» από τις μολύνσεις που διαπιστώνονται από τα διαγνωστικά τεστ λόγω της εξέλιξης της ιατρικής τεχνολογίας κάτι που δεν είχε γίνει με άλλους κορονοϊούς που προκάλεσαν πανδημιες όπως της γρίπης. Τέλος σχολίασε ότι παραμένουν άγνωστες πολλές πτυχές της ιστορίας της ιατρικής διαχρονικά και αναφέρθηκε στο συνέδριο της Πνευμονολογική Κλινικής του Π.Θ. που θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου 2021 στο Βόλο, όπου θα μιλήσει και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θωμάς Σίδερης με θέμα τα πιστοποιητικά προγαμιαίου ελέγχου της πανώλης.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις