Μυστηριώδης ασθένεια χτύπησε υπαλλήλους αμερικανικής πρεσβείας, κυβερνήσεις παρακολουθούσαν δημοσιογράφους μέσω λογισμικού, Αρμενία παίρνει λεφτά από την Ε.Ε., μια ενδιαφέρουσα συνάντηση στη Γεωργία και άλλα στο ημερήσιο δελτίο που σας ετοίμασα.
Εν συντομία (ΔΕΥΤΕΡΑ 19 Ιουλίου 2021)
⚡️ Η Ε.Ε. Θα δώσει στην Αρμενία οικονομική βοήθεια ύψους 2,6 δισ. Ευρώ – έγινε γνωστό με το πέρας της συνάντησης του επικεφαλής του Ευρωσυμβουλίου Σαρλ Μισέλ με τον Αρμένιο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν. Μετά την Αρμενία ο Μισέλ μετέβη στο Αζερμπαϊτζάν, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Ιλχάμ Αλίεβ. Η επίτευξη ειρήνης στην περιοχή και η συμβολή της Ε.Ε. σε αυτό ήταν το θέμα της συζήτησης που είχαν. Στη συνέχεια ο Σαρλ Μισέλ -χθες το βράδυ- μετέβη στη Γεωργία, όπου είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της χώρας Σαλομέ Ζουραμπιβίλι.
⚡️ Όλοι στο Μπατούμι. Σε αυτή την παραθεριστική πόλη της Γεωργίας αναμένεται σήμερα να συναντηθούν οι Πρόεδροι της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και της Μολδαβίας Μάγια Σάντου με την πρόεδρο της χώρας Σαλομέ Ζουραμπιβίλι. Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο της συνεργασία των τριών κρατών ενώ αναμένεται να έχουν και συνάντηση από κοινού με την Σαρλ Μισέλ. Κάτι θα βγει από αυτό νομίζω.
⚡️ Την ίδια ώρα η επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια βρίσκεται με επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, κατόπιν πρόσκλησης του States Department.
⚡️ Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας έχει καλέσει για αύριο στη Μαριούπολη τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου προκειμένου να του παραδώσει έγγραφο με το οποίο ο ρώσος υπουργός θεωρείται ύποπτος για «Σύσταση μη προβλεπόμενων από το νόμο ενόπλων σχηματισμών που οδήγησε σε θάνατο ανθρώπων». Προφανώς ο Σόιγκου ούτε απ’ έξω δεν θα περάσει ωστόσο σε νομικό επίπεδο η κίνηση αυτή έχει σημασία, επισημαίνουν στο Κίεβο.
⚡️ Οι αρχές ορισμένων (απολυταρχικών) κρατών χρησιμοποιούσαν το λογισμικό Pegasus της ισραηλινής NSO Group για να παρακολουθούν επί χρόνια δημοσιογράφους, αντιπολιτευόμενους, ΜΚΟ κ.λπ., όπως προκύπτει από έρευνα γερμανικών ΜΜΕ. Η εταιρία απαντά ότι το λογισμικό είναι νόμιμο και πωλούνταν σε κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση οργανωμένου εγκλήματος, τρομοκρατίας κ.λπ.
⚡️ Αμερικανικές και αυστριακές αρχές ερευνούν μυστηριώδη ασθένεια στελεχών της αμερικανικής πρεσβείας στη Βιέννη. Τα συμπτώματα θυμίζουν το «σύνδρομο της Αβάνας», τα προβλήματα που είχε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στη Κούβα το 2016. ΜΜΕ αναφέρουν ότι στις ΗΠΑ υποψιάζονται ανάμειξη της Ρωσίας.
⚡️ Ένας στους πέντε Ρώσους θα ήθελε να μεταναστεύσει, σύμφωνα με στοιχεία της Levada-Centre. Για τον ίδιο λόγο, στα 10 προηγούμενα χρόνια η Ρωσία έχασε το 1% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.
⚡️ Οι ρωσικές – υβριδικές δυνάμεις που ελέγχουν τμήμα της περιφέρειας Ντονμπάς στην Ουκρανία παραβίασαν 4 φορές τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός σε διάφορα σημεία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου 24ωρου.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις