Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ φέρεται να έχει ζητήσει αντικατάσταση και άλλων στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη με πρόσωπα κοινής αποδοχής όσο διαρκεί η προεκλογική περίοδος.

Με την ηρεμία πριν την καταιγίδα μοιάζει η κατάσταση στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνει να συμπληρώνει το παζλ των διεκδικητών της ηγεσίας, στην ψηφοφορία μελών και φίλων τον προσεχή Νοέμβριο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που κινείται πιο δραστήρια από όλους, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iEidiseis, έχει θέσει θέμα να καταστεί «υπηρεσιακή αρχηγός» η Φώφη Γεννηματά από τον Σεπτέμβριο που θα κηρυχθεί επίσημα η προεκλογική περίοδος για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη έως και την ημέρα της ψηφοφορίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχει ζητήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θα καθορίσει τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα να διεξαχθεί πριν την 3η του Σεπτέμβρη, που είναι η επέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ. Την ημέρα εκείνη, στην εκδήλωση για το γιορτασμό της 3ης του Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά προγραμματίζει να παρουσιάσει την πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα της για το ΚΙΝΑΛ, με τον Α. Λοβέρδο να μην θέλει να ταυτιστεί ο γιορτασμός με την πρόεδρο του κόμματος και συνυποψήφιά του για την ηγεσία.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», ζητά να τοποθετηθούν πρόσωπα κοινής αποδοχής σε κρίσιμα πόστα του κόμματος καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Μεταξύ των άλλων, φέρεται να έχει ζητήσει από τη Φώφη Γεννηματά και την αλλαγή του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Παύλου Χρηστίδη, καθώς το νεαρό και δημοφιλές στέλεχος στηρίζει στη μάχη για την ηγεσία την νυν πρόεδρο. Είναι δε άγνωστο ακόμα, εάν τελικά θα ζητήσει και πρόσωπα κοινής αποδοχής στη Βουλή και στην ηγεσία του κόμματος.

Και γραφείο στη Χαριλάου Τρικούπη

Την πρόθεσή του για τις κινήσεις αυτές είχε αφήσει να εννοηθεί με συνέντευξή του στην ΕΡΤ στις αρχές του Ιουλίου, με τα «Παιχνίδια Εξουσίας» να σημειώνουν:
««Άρχισαν τα όργανα» στην Χαριλάου Τρικούπη, ενόψει της εκλογής αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής τον προσεχή Νοέμβριο.

Σε μια συνέντευξη (ΕΡΤ1) που για την πλειοψηφία των μέσων πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, ο εκ των υποψηφίων για την ηγεσία, ρίχνει το γάντι στη Φώφη Γεννηματά:

  • Ζητάει γραφείο στη Χαριλάου Τρικούπη.
  • Ζητά να προσδιοριστεί η ημερομηνία των εκλογών για τον επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ πριν την 3η του Σεπτέμβρη, επιδιώκοντας να ακυρώσει το σχέδιο της Φώφης Γεννηματά για παρουσίαση της πολιτικής της πλατφόρμας για την ηγεσία την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.
  • Θέτει θέμα λειτουργίας του κόμματος, τονίζοντας πως «όλα τα όργανα του κόμματος ανήκουν σε όλους».

Κατ’ ουσίαν, δηλαδή, ο Ανδρέας Λοβέρδος λέει στη Φώφη Γεννηματά να συμπεριφέρεται ως… μεταβατική, ενώ τώρα αναμένουμε την απάντηση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, μέσω, έστω, συνεργατών της»

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις