Γιατί δεν πρόκειται να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό

Το τέταρτο VIP κυβερνητικό αεροσκάφος είναι γεγονός. Τον Οκτώβριο θα παραληφθεί το αεροσκάφος που είναι ένα Falcon, γαλλικής κατασκευής, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το τέταρτο αυτό αεροσκάφος, το οποίο θα ενταχθεί στον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας όπως συμβαίνει και με τα προηγούμενα, αφού θα συντηρείται από μηχανικούς της Πολεμικής Αεροπορίας και θα το πετούν πιλότοι της, δεν πρόκειται να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, διότι σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη αποτελεί αντιστάθμισμα για την αγορά των Mirage- 2000-5.

Μπορεί βέβαια η κυβέρνηση να προμηθεύεται ακόμα ένα αεροπλάνο, αλλά ο στόλος της δεν θα αποτελείται από τέσσερά αεροσκάφη, αλλά από τρία.

Μόλις παραληφθεί το Falcon, η κυβέρνηση βάζει πωλητήριο σε ένα άλλο κυβερνητικό αεροσκάφος, το πιο σύγχρονο από τα τρία που υπάρχει, το Gulfstream, που μπορεί να πραγματοποιήσει και υπερατλαντικές πτήσεις και μπορεί να πουληθεί. Γιατί τα άλλα δύο, τα Εμπραέρ, δύσκολα μπορούν να πωληθούν.

Άλλωστε είχε προσπαθήσει και ο κ. Τσίπρας να πουλήσει το ένα Εμπραέρ για λόγους οικονομίας στα χρόνια των μνημονίων, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο κ. Τσίπρας μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ήθελε να κρατήσει μόνον ένα κυβερνητικό αεροπλάνο, το Gulfstream, ένα άλλο να το πουλούσε και το τρίτο να το χρησιμοποιούσε για αερομεταφορές ασθενών από τα νησιά και για εκπαίδευση πιλότων, πλην όμως τίποτα απ΄αυτά δεν έγινε, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη».

Μάλιστα δέχθηκε κριτική για υπερβολική χρήση των κυβερνητικών αεροσκαφών από τον ίδιο και τον τότε συγκυβερνήτη του. Τα κυβερνητικά αεροσκάφη διέσχισαν πολλές φορές τον Ατλαντικό, άλλες φορές για να μεταφέρουν τον κ. Τσίπρα στην Κούβα, άλλοτε για να μεταφέρουν τους Νίκο Παππά και Πάνο Καμμένο στις τελετές των ομογενών για την ορκωμοσία Τραμπ, έγιναν με αυτά ταξίδια στη Βραζιλία, στη Βενεζουέλα, στη Μόσχα, στο Παρίσι στην DisneyLand και αλλού.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις