Ο «εκτελεστικός βραχίωνας» εναντίον όσων βρίσκονται σε αυτές τις λίστες δεν είναι άλλος από τους ακροδεξιούς «Γκρίζους λύκους»

Για «μαύρες λίστες του Ερντογάν» κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος, ενώ στο γερμανικό Κοινοβούλιο αναφέρθηκε ότι η Άγκυρα έχει καταρτίσει «λίστες θανάτου» για Τούρκους που διέφυγαν από την χώρα τους.

Ο «εκτελεστικός βραχίωνας» εναντίον όσων βρίσκονται σε αυτές τις λίστες δεν είναι άλλος από τους ακροδεξιούς «Γκρίζους λύκους», που ανήκουν στο συγκυβερνών κόμμα της Τουρκίας, το MHP του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Στην Ελλάδα

Ενώ παρόμοιες αποκαλύψεις πληθαίνουν τόσο στη Γερμανία όσο και στη Γαλλία, καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εύλογα ερωτηματικά προκύπτουν σχετικά με την ύπαρξη παρόμοιων λιστών και στην Ελλάδα.

Πόσο μάλλον, όταν είναι γνωστό ότι η Άγκυρα έχει χαρακτηρίσει την Ελλάδα ως «χώρα που υποθάλπει την τρομοκρατία», ενώ στο παρελθόν έχουν σημειωθεί λίαν «περίεργα» περιστατικά ακόμα και με απαγωγές Τούρκων αντικαθεστωτικών στο κέντρο της Αθήνας (!).

Δίκτυο τρομοκρατίας

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, Tagesspiegel, επικριτές της τουρκικής κυβέρνησης που διέφυγαν στη Γερμανία πληροφορήθηκαν ότι κυκλοφορούν λίστες μεταξύ τουρκικών δεξιών ομάδων, στις οποίες κατονομάζονται έως και 55 εξόριστοι.

Στη Γερμανία υπάρχει η εντονότατη υποψία ότι πίσω από τις επιθέσεις κατά Τούρκων αντικαθεστωτικών κρύβονται οι «Γκρίζοι λύκοι».

H βουλευτής του αριστερού κόμματος, Die Linke, Evrim Sommer, η οποία ανέδειξε το θέμα στο γερμανικό Κοινοβούλιο, ζητώντας διευκρινίσεις από το υπουργείο Εσωτερικών, δήλωσε: «Το δίκτυο τρομοκρατίας του Ερντογάν στη Γερμανία είναι περισσότερο ενεργό από ποτέ. Οι λίστες θανάτου, εκτός των άλλων, θέτουν σε κίνδυνο την εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας».

Κατά δημοσιογράφων

Η Ένωση Δημοσιογράφων Γερμανίας (DJV) ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών, Χάϊκο Μάας, να καλέσει για εξηγήσεις τον Τούρκο πρέσβη στη Γερμανία.

Ο επικεφαλής της DJV, Frank Überall, χαιρέτισε το γεγονός ότι η Γερμανία προσέφερε αστυνομική προστασία σε όσους εκτιμάται ότι κινδυνεύουν, αλλά σημείωσε: «Ο Χάϊκο Μάας πρέπει να καταστήσει ξεκάθαρα σαφές στον Τούρκο πρέσβη ότι έχουν ξεπεραστεί τα όρια και ότι οι απειλές και η βία εναντίον δημοσιογράφων που έχουν διαφύγει από το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας και βρίσκονται εδώ είναι απαράδεκτες και αξιόποινες πράξεις».

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Άγκυρα, καταρτίζοντας «μαύρη λίστα» τουρκικών αντιπολιτευόμενων Μέσων Ενημέρωσης, στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό, τα στοχοποίησε, κατηγορώντας τα ότι χρηματοδοτούνται από Δυτικές χώρες.

Στη Γερμανία, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και ακτιβιστές από την Τουρκία έχουν δεχθεί επανειλημμένως απειλές και επιθέσεις.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Τούρκος δημοσιογράφος, Erk Acarer, ο οποίος ζει στο Βερολίνο, δέχθηκε επίθεση, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ο Ε.Acarer δημοσίευσε φωτογραφία του στο twitter μετά την επίθεση, γράφοντας: «Δέχθηκα επίθεση με μαχαίρι και γροθιές στο σπίτι μου στο Βερολίνο».

Το κεφάλι του ήταν πρησμένο, αλλά, όπως έγραψε, «δεν θα υποκύψει στον φασισμό. Αυτή η επίθεση είναι η απόδειξη ότι όλα όσα έχουμε γράψει και πει εναντίον της ισλαμικής και φασιστικής κυβέρνησης AKP-MHP είναι σωστά».

Πρόσφατα, έγινε γνωστό ότι ο Κούρδος μουσικός, Ferhat Tunç, βρίσκεται επίσης σε «λίστα θανάτου». Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι είχε ενημερωθεί γι’ αυτό από την Αστυνομία. Η Αστυνομία, επίσης, έχει ενημερώσει για το ίδιο ζήτημα τον δημοσιογράφο, Celal Baslangiç

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις