Μια ακόμη επική Συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της Αντιπυρικής περιόδου,  που διαψεύστηκε οικτρά 48 ημέρες μετά!

 

Στις 15 του Ιούνη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πλαισιωμένος από τον  Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη και τον Γενικόύ Διευθυντή Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβου Θεοδώρου παρουσίασαν το σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την πυρασφάλεια της χώρας, διαβεβαιώνοντας τον Ελληνικό λαό ότι τα έχουν προβλέψει όλα με… σχεδιασμό.

Αντιπυρική περίοδος 2021 - Συνέντευξη Τύπου - Ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας | Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Μεταξύ άλλων ανέφεραν :

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: ….. ότι έχει γίνει μια εξαιρετικά πρότυπη δουλειά για την αντιπυρική προστασία της χώρα μας, μια πραγματική τομή φέτος, όχι μόνο όσον αφορά τα μέσα και τους εξοπλισμούς, αλλά και το προσωπικό μας… έχει γίνει μια πρότυπη δουλειά όσον αφορά την αντίληψη και την κατανόηση του προβλήματος για την πυροπροστασία στη χώρα μας. Έχουμε πλέον μια νέα προσέγγιση – με επίκεντρο την πρόληψη, την ετοιμότητα και την προσπάθεια παρέμβασης πριν εκδηλωθεί το κακό…Με μέθοδο, οργάνωση, σχεδιασμό, προχωράμε. Η Επιχείρηση Δρυάδες της Πολιτικής Προστασίας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πλήρη εξέλιξη, σε όλη την Ελλάδα, για τον προληπτικό καθαρισμό εύφλεκτης ύλης και τη διάνοιξη δασικών δρόμων και διόδων πρόσβασης πυροσβεστικών οχημάτων σε 18 περιοχές της Αττικής με χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, όπως είναι το Τατόι, η Ιπποκράτειος Πολιτεία, το Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, και σε άλλες περιοχές της χώρας …στο σημείο αυτό να σημειώσω την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει κι από το Πυροσβεστικό μας Σώμα, ώστε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται σε αυτή την αντιπυρική περίοδο… να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή η δουλειά που γίνεται εδώ σήμερα είναι πραγματική παρακαταθήκη ασφάλειας για τη χώρα μας, για την Ελλάδα.

Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Διανύουμε την αντιπυρική περίοδο  και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το σχεδιασμό μας…στην καρδιά του οποίου βρίσκονται ο γρήγορος εντοπισμός και η άμεση απόκριση. ..κομβικό ρόλο διαδραματίζουν τα εναέρια μέσα… ο στόλος αεροπυρόσβεσης-επιτήρησης έχει ενισχυθεί σε σχέση με πέρσι, αριθμώντας συνολικά 69 ελικόπτερα και αεροσκάφη… ενισχύεται το δίκτυο υδατοδεξαμενών, και τοποθετούνται διπλές δεξαμενές 40.000 λίτρων η κάθε μία, σε περιοχές όπως η Αττική, η Αρκαδία, η Ηλεία, η Ευρυτανία, η Λάρισα, τα Ιωάννινα και η Πέλλα. Στόχος να πετύχουμε τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα για κάθε εναέριο μέσο…επίγειες δυνάμεις, με 820 δασικά περίπολα στο σύνολο της επικράτειας, όταν πέρσι ήταν 764. ….Η παρουσία των επίγειων δυνάμεων ενισχύεται και η απόκριση γίνεται αμεσότερη -καθώς μειώνεται ο χρόνος επέμβασης των πρώτων οχημάτων της Πυροσβεστικής κατά την εκδήλωση πυρκαγιάς- με τα 80 Πυροσβεστικά Κλιμάκια εποχικής λειτουργίας …το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ενισχυθεί και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού. Από πέρσι έχουν προσληφθεί συνολικά 2.500 εποχικοί πυροσβέστες, η πλειοψηφία των οποίων έχει αναλάβει καθήκοντα ήδη από τις αρχές Μαΐου,…Στην πρόληψη θέτουμε σε εφαρμογή την Επιχείρηση Δρυάδες …Η επιχείρηση αφορά σε εργασίες καθαρισμών, απομάκρυνσης καύσιμης ύλης, καθώς και διάνοιξης και συντήρησης δρόμων πρόσβασης για τα οχήματα πυρόσβεσης και αρχικά εντάχθηκαν σε αυτή οι ακόλουθες 18 περιοχές: …Δροσιά – Διόνυσος – Εκάλη του Δήμου Διονύσου … Θρακομακεδόνες του Δήμου Αχαρνών, … Τατόι, τον Υμηττό και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, και ισάριθμες στην υπόλοιπη επικράτεια, και πιο συγκεκριμένα  στο Σέιχ Σου, …… Έχει προχωρήσει ένας σημαντικός αριθμός προμηθειών …μέσα από government to government διαδικασίες.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: ..Σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, όταν έχουμε μεγάλη κρίση, όταν έχουμε πολύ υψηλό βαθμό επικινδυνότητας, πόσες κρίσεις μπορεί να διαχειρίζεται αποτελεσματικά ο μηχανισμός; Και σε αυτό απάντησε φέτος η κυβέρνηση. Σε περίπτωση που έχουμε παραπάνω από μία κρίση, να μπορούμε να απαντήσουμε.

Η στόχευση μας λοιπόν, είναι να μπορούμε να διαχειριστούμε πάνω από μια κρίση, να μπορούμε να είμαστε άμεσα παρόντες σε οποιαδήποτε κρίση εμφανιστεί, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα αποτροπή τις μέρες αυτές. Θέλω να σας πω ότι είναι τόσο μεγάλη η προσοχή που δίνουμε στην άμεση ανταπόκριση,

Χρυσοχοΐδης και Χαρδαλιάς την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη - ertnews.grΑπό όλες τις πιο πάνω πομπώδεις δηλώσεις, θα περίμενε κανείς να πάνε όλα καλά και να μην είχαμε τη χθεσινή καταστροφή, με δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα πολιτών καμμένα σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αττική,  η οποία συνεχίζεται και σήμερα, αφού είχε προβλεφθεί και εξασφαλιστεί σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά τουλάχιστον… η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΡΙΣΗ.

Παντού όμως καταγγέλλονται:

Kαθυστερήσεις άφιξης των πυροσβεστικών δυνάμεων,

Aνυπαρξία παρουσίας πυροσβεστικών οχημάτων,

Kαθυστερημένη αντίδραση,

Eύφλεκτες ύλες που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις θα έπρεπε να έχουν καθαριστεί,

Πυροσβεστικοί κρουνοί δίχως νερό,

Πυροσβέστες να εκλιπαρούν να τους στείλουν ένα πυροσβεστικό όχημα επί 3 ώρες !!!

Με πυρκαγιές σε εξέλιξη στην Εύβοια, Φθιώτιδα, Μάνη, Ρόδο, Κω, και Αττική, αν υπήρχε η υποσχόμενη από τον κ Χαρδαλιά,  και αδρά πληρωμένη από το υστέρημα του Ελληνικού λαού,  ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΡΙΣΗ, με:

Tα 69 ελικόπτερα και αεροσκάφη και επιπλέον τα Chinook του στρατού που είδαμε να επιχειρούν,

Tους 2.500 εποχικούς πυροσβέστες που προσλήφθηκαν εφέτος,

Tις διπλές δεξαμενές των 40.000 λίτρων η κάθε μία, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας,

Tα  820 δασικά περίπολα στο σύνολο της επικράτειας,

Tα 80 Πυροσβεστικά Κλιμάκια εποχικής λειτουργίας αλλά και

Tους μόνιμους πυροσβεστικούς σταθμούς σε κάθε πόλη που σχεδίασε και μας παρουσίασε, δεν θα έπρεπε να έχουμε την εικόνα χιλιάδων ξεσπιτωμένων πολιτών που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οι εικόνες της καταστροφής

Δεν είναι δυνατόν τηλεοπτικά συνεργεία να είναι παρόντα μαζί με τους πολίτες σε απευθείας συνδέσεις (SKAI 3.8- 21.37’),  και τα πυροσβεστικά οχήματα να είναι άφαντα,  και να εμφανίζονται μόνο όταν η τηλεοπτική εικόνα έφτασε και στο κέντρο επιχειρήσεών και τους εξέθεσε.

Καλές οι συνεντεύξεις τύπου, καλές οι τηλεοπτικές φιέστες καθαρισμού του Σειχ Σου,

Χαρδαλιάς - Σέιχ Σου: ξεκινά τη Δευτέρα ο καθαρισμός του | Πολιτική | ANT1 News

καλές οι συμφωνίες Government to Government που δίνουν τη δυνατότητα στον κ Χαρδαλιά των  απευθείας αναθέσεων συμβάσεων προμήθειας εξοπλισμού, αλλά κάποιος θα πρέπει κάποια στιγμή να του μάθει,  ότι Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.

 

Η παραίτησή του είναι το ελάχιστο,  αλλά θετικό που έχει να εισφέρει η απουσία του στον τόπο.

Αν δεν παραιτηθεί ΑΜΕΣΑ, θα πρέπει ο πρωθυπουργός που τον επέλεξε να τον αποπέμψει.

Ο λαός είναι πολύ ταλαιπωρημένος από τους επί 5,5 χρόνια πειραματισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τον απερίγραπτο υπουργό του κ Τόσκα,  που η επιλογή του κόστισε τη ζωή σε 23 πνιγμένους στη Μάνδρα και 102 καμένους ανθρώπους στο Μάτι.

Ο κ Χαρδαλιάς επαναπαύθηκε στο 112 και στα μηνύματα εκκένωσης που τα στέλνει πλέον αφειδώς,  και πιστεύει πως τα κατάφερε,  αφού με του ψήλου πήδημα το εφαρμόζει για να μη χρεωθεί  απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Την οικονομική καταστροφή και ξεσπίτωμα χιλιάδων πολιτών, εξαιτίας της ανεπάρκειάς του, προφανώς τα θεωρεί επουσιώδη…

Σ.Π

Με πληροφορίες από:.civilprotection.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις