Από την Ηλεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι καταλαβαίνει τον θυμό, την οργή, την αγανάκτηση των κατοίκων επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς παρά το γεγονός ότι έχουμε περισσότερα εναέρια μέσα κατά κεφαλήν από οποιαδήποτε άλλη χώρα, είναι αδύνατον τα μέσα αυτά να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή σε όλα τα σημεία της χώρας».

Πέταξε, εξάλλου, το μπαλάκι στην πυροσβεστική αναφέροντας ότι «η κατανομή γίνεται με αξιολογικά κριτήρια και «ακολουθούμε τις επιταγές του Κεντρικού Συντονιστικού της Πυροσβεστικής που έχει συνολική, ολοκληρωμένη εικόνα για τους κινδύνους που εγκυμονούνται σε κάθε φωτιά».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αρχαία Ολυμπία η Λίνα Μενδώνη ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να κρατηθεί μακριά η φωτιά από τον αρχαιολογικό χώρο.

 

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση ώστε να αντιμετωπιστούν οριστικά ανάλογα προβλήματα στο… μέλλον ενώ τόνισε, επίσης την ανάγκη να γίνουν εγκαίρως, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, αντιπλημμυρικά έργα ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα λόγω της διάβρωσης του εδάφους.

efsyn.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις