Στον εισαγγελέα τον οδήγησε ο συλληφθέντας

Η αθόρυβη πτήση ενός drone της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Αστυνομίας πάνω από μια αγροτική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας στη Μεσσηνία πέρασε απαρατήρητη από τον καλλιεργητή μιας φυτείας με 70 δενδρύλλια κάνναβης, ο οποίος πήγε να την περιποιηθεί χωρίς να ξέρει πως είχε εντοπιστεί και τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και του τμήματος Γαργαλιάνων είχαν ακροβολιστεί γύρω από τον εκχερσωμένο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στον οποίο καλλιεργούταν τα 70 δενδρύλλια ύψους ως 1,60 μέτρου και, μόλις εμφανίστηκε ο 64χρονος Έλληνας, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Τα χασισόδεντρα κατασχέθηκαν, όπως και ο αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός που βρέθηκαν στον χώρο της φυτείας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του καλλιεργητή, βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης βάρους 21,4 γραμμαρίων και 640 γραμμάρια λαθραίου καπνού, ενώ κατασχέθηκαν το κινητό του και το όχημα με το οποίο έφτασε στην φυτεία. Ο 64χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, που άσκησε δίωξη σε βάρος του για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις