Οι Τούρκοι παρενοχλούν πλοίο του αγωγού East Med νότια – νοτιαοανατολικά της Κρήτης!

Μπορεί οι ελληνοτουρκικές σχέσεις να μην κινούνται στο τεντωμένο σκοινί του περασμένου καλοκαιριού ωστόσο η Άγκυρα δεν φαίνεται να εγκαταλείπει τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει το Militaire.gr η υδρογραφική υπηρεσία της Τουρκίας εξέδωσε μία ακόμα παράνομη NAVTEX (0821/21) με την οποία ισχυρίζεται ότι είναι παράνομη η ελληνική NAVTEX 621/21 με την οποία δεσμεύεται περιοχή Ανατολικά της Κρήτης για έρευνες του πλοίου NAUTICAL GEO το οποίο έχει μισθωθεί από την κοινοπραξία κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού EAST MED.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω οι Τούρκοι μέσω της NAVTEX ισχυρίζονται πως η περιοχή βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, τα όρια της οποίας δηλώθηκαν στον OHE την 18 Μαρτίου 2020 (Α74/757).

yfalokripida crete

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Τουρκία δεν περιορίζεται μόνο σε NAVTEX αλλά έχει παρουσία στην περιοχή παρακολουθώντας στενά το NAUTICAL GEO με πολεμικό πλοίο (φρεγάτα ή κορβέτα) εδώ και περίπου δύο μήνες νότια – νοτιοανατολικά της Κρήτης κάτι για το οποίο το ελληνικό Υπουργό Εθνικής Άμυνας όπως γράφει το Militaire.gr δεν έχει πάρει θέση δημόσια αλλά αποκρύπτει το γεγονός.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις