«Παραβιάζετε την υφαλοκρηπίδα μας, θα απαντήσουμε στο πεδίο»

Συνεχίζει τις προκλήσεις και τις απειλές η Τουρκίας. Ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι η Άγκυρα θα απαντήσει αν η Κύπρος ξεκινήσει γεώτρηση το Νοέμβριο, έστειλε σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Τανζού Μπιλγκίτς.

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο. Εάν συμβεί αυτό, θα αντιδράσουμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Το δηλώνω ξεκάθαρα από εδώ. Ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε τέτοιες προκλήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έκανε λόγο για προσπάθεια αποστολής ερευνητικών πλοίων στην «τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Η δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Τόσο η Ελλάδα όσο και η “Ελληνοκυπριακή Διοίκηση” (σ.σ. Κυπριακή Δημοκρατία) κάνουν βήματα που αυξάνουν την ένταση στη Μεσόγειο. Οι προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας στη Μεσόγειο συνεχίζονται. Απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι και δεν επιτρέπουμε ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο. Εάν συμβεί αυτό εμείς ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις σε τέτοιες προκλήσεις προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις