Σύμφωνα με το ακόλουθο άρθρο-έρευνα, που παρουσιάζει αποκλειστικά το HappenedNow.gr,   και οι Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις μαστίζονται από διαφθορά και οικονομικά σκάνδαλα εκατομμυρίων δολαρίων ,  που αφορούν στις προμήθειες των ενόπλων τους δυνάμεων.

 

Ξεκάθαρα πλέον,  δεν διεκδικούμε την πρωτοκαθεδρία με τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου, πολιτικούς της χώρας μας που ενεπλάκησαν με σκάνδαλα που αφορούσαν σε προμήθειες των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και που είναι και οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ  που φυλακίστηκαν.

Όπως παρουσιάζει η πιο κάτω έρευνα συμβαίνει και… στην Αμερική!

Έμαθε ο Γιάννος για τον Άκη και τρόμαξε!

Όπως ανέφερε δε η εισαγγελέας Linda Dale Hoffa, «Η διαφθορά κοστίζει στους φορολογούμενους. Κοστίζει σε όλους» και γι αυτό θα πρέπει να καταγγέλλεται!!!

 

 

THREATCON: Ακόμα ένα σκάνδαλο δωροδοκίας του Ναυτικού των ΗΠΑ

Σήμερα κάνουμε μια αναδρομή στο The Journal  στην υπόθεση δωροδοκίας και απάτης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που συνέβη στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στο Κέντρο Υποστήριξης Προσωπικού Άμυνας στη Φιλαδέλφεια, γνωστό τοπικά ως «Quartermaster».

Οι εργολάβοι άμυνας που κατασκεύαζαν στολές του Πολεμικού Ναυτικού και άλλα στρατιωτικά ρούχα, δωροδοκούσαν πολιτικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Άμυνας για να εξασφαλίσουν ότι οι εταιρείες έλαβαν μεγάλα συμβόλαια ένδυσης, και επιτάχυναν την επεξεργασία που οδήγησε τους εργολάβους να λάβουν τεράστιους κρατικούς ελέγχους.

Όταν 2.000 Κρητικοί επιχείρησαν να λιντσάρουν 12 Αμερικανοί ναύτες, που παρενόχλησαν Κρητικοπούλα! | Pronews

Η ομοσπονδιακή έρευνα ονομάστηκε «Επιχείρηση Thimble».

Εκείνη την εποχή, ήμουν ένας νεαρός πολιτικός υπάλληλος του Υπουργείου Άμυνας που έκανα εργασίες ασφαλείας στο Quartermaster, οπότε γνώριζα και συνεργάστηκα με μερικούς από τους ανθρώπους που είχαν εμπλακεί στο σκάνδαλο.

Για το άρθρο του The Journal, πήρα συνέντευξη από τον Joesph L. Ford, τον πρώην επικεφαλής ερευνητή του FBI και τη Linda Dale Hoffa, τη βοηθό εισαγγελέα των ΗΠΑ που άσκησε δίωξη. Τόσο η Ford όσο και η Hoffa έχουν εδώ και καιρό αποσυρθεί από την ομοσπονδιακή υπηρεσία.

 

 Ένα χρόνο μετά την Επιχείρηση Thimble, μια ακόμη μεγαλύτερη υπόθεση δωροδοκίας συγκλόνισε το Υπουργείο Άμυνας και το Ναυτικό.

Η έρευνα ονομάστηκε “IllWind”. Σύμφωνα με το FBI, ορισμένοι υπάλληλοι του Υπουργείου Άμυνας είχαν πάρει δωροδοκίες από επιχειρήσεις με αντάλλαγμα εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με προσφορές προμηθειών που βοήθησαν ορισμένους από τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς εργολάβους της χώρας να κερδίσουν προσοδοφόρες συμφωνίες οπλικών συστημάτων. Περισσότεροι από 60 εργολάβοι, σύμβουλοι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι διώχθηκαν τελικά – συμπεριλαμβανομένου ενός υψηλόβαθμου βοηθού γραμματέα του Πενταγώνου και ενός αναπληρωτή βοηθού γραμματέα του Πολεμικού Ναυτικού. Ως χρηματικό μέτρο της σημασίας των εγκλημάτων, η υπόθεση είχε ως αποτέλεσμα πρόστιμα, ανακτήσεις, αποκαταστάσεις και κατασχέσεις συνολικής αξίας 622 εκατομμυρίων δολαρίων.

Buy American» και σε οπλικά συστήματα - αντί για φτηνιάρικα κινέζικα - Πτήση & Διάστημα

 

Το Πολεμικό Ναυτικό συγκλονίστηκε ξανά πρόσφατα με άλλη μια τεράστια υπόθεση δωροδοκίας.

Κάλυψα την υπόθεση «Fat Leonard» στο The Journal το 2017. Το 2015, ο Λέοναρντ Γκλεν Φράνσις, ένας Μαλαισιανός γνωστός ως Fat Leonard, ομολόγησε ότι ήταν ένοχος για δωροδοκία και απάτη και παραδέχθηκε ότι προήδρευσε σε μια δεκαετή συνωμοσία που περιλάμβανε αυτό που το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποκάλεσε «δεκάδες αξιωματούχους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε απάτη και εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες και δώρα – από μετρητά, πόρνες και πολυτελή ταξίδια μέχρι κουβανέζικα πούρα, μοσχάρι Kobe και ισπανικά θηλάζοντα γουρούνια». Οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και άλλοι παρείχαν στον Φραγκίσκο πληροφορίες σχετικά με τις επικείμενες επισκέψεις λιμενικών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίες είναι διαβαθμισμένες, καθώς και εμπιστευτικές πληροφορίες συμβάσεων και πληροφορίες σχετικά με τις έρευνες επιβολής του νόμου της εταιρείας του Leonard. Περισσότεροι από 27 εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, πολιτικοί αξιωματούχοι και άλλοι ομολόγησαν την ενοχή τους όταν αντιμετώπισαν τα συντριπτικά στοιχεία από την έρευνα. Αναμένονται κι άλλες κατηγορίες.

Πάρτι σπαταλών στο δημόσιο το 2010 – Εγκρίθηκε κονδύλι €5.300 για αγορά πούρων!

Kαι ενώ η έρευνα Fat Leonard βρίσκεται σε εξέλιξη…

 

Το Πολεμικό Ναυτικό αντιμετωπίζει ένα ακόμη σκάνδαλο δωροδοκίας. Στις 18 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι ο Frank S. Rafaraci, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Multinational Logistics Services (MLS), μιας μεγάλης ναυπηγικής εταιρείας που έχει λάβει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε συμβάσεις με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ από το 2010, εμφανίστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για να αντιμετωπίσει έναν εγκληματία Με την κατηγορία για φερόμενη συμμετοχή του σε σχέδιο δωροδοκίας. «Σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση για την υποστήριξη μιας ποινικής καταγγελίας που υποβλήθηκε τον Σεπτέμβριο, ο Frank S. Rafaraci, 68 ετών, πολίτης των ΗΠΑ που διαμένει στο εξωτερικό, είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της MLS τουλάχιστον από το 2005», δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης. «Η MLS είναι ένας εργολάβος άμυνας που παρέχει υπηρεσίες ναυτιλίας, όπως ανεφοδιασμό καυσίμων και προμήθειες αποθήκευσης, σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ σε λιμάνια σε όλο τον κόσμο.

Την Τρίτη «πιάνει» ελληνικό λιμάνι το αμερικανικό ελικοπτεροφόρο

Από το 2010 περίπου μέχρι σήμερα, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DoD) και οι πολιτικοί φορείς της κυβέρνησης των ΗΠΑ ανέθεσαν συμβάσεις παροχής υπηρεσιών στην MLS αξίας περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Η ένορκη κατάθεση ισχυρίζεται ότι, αρχής γενομένης από το 2011, ο Rafaraci συμμετείχε σε ένα ευρύ σχέδιο για δωροδοκία αξιωματούχων του αμερικανικού ναυτικού, εξαπάτηση του αμερικανικού ναυτικού χρησιμοποιώντας ψευδώς διογκωμένα τιμολόγια και ξέπλυμα των εσόδων του συστήματος μέσω εταιρειών κοχυλιών που είχε δημιουργήσει ο Rafaraci στις Ηνωμένες Πολιτείες Αραβικά Εμιράτα, όλα σε μια προσπάθεια να ωφεληθεί το MLS. «Ο Frank Rafaraci φέρεται να εξαπάτησε το Πολεμικό Ναυτικό, να δωροδοκούσε έναν αξιωματούχο του Πολεμικού Ναυτικού και να ξέπλυνε χρήματα μέσω ξένων τραπεζικών λογαριασμών για χρόνια», δήλωσε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Kenneth A. Polite Jr. του Ποινικού Τμήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης. «Το Ποινικό Τμήμα παραμένει προσηλωμένο στην καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς στις αμυντικές συμβάσεις σε όλο τον κόσμο.

Ο Eric Maddox, ο ειδικός πράκτορας της Υπηρεσίας Οικονομικών Εγκλημάτων του Naval Criminal Investigative (NCIS), πρόσθεσε: «Το υποτιθέμενο μακροχρόνιο εγκληματικό σχέδιο του Rafaraci για εξαπάτηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέσω δωροδοκίας, παραποιημένων τιμολογίων και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες εξαπάτησε τους φορολογούμενους των ΗΠΑ.και σπατάλησε εξαιρετικά πολύτιμους πόρους.Το NCIS και οι εταίροι μας στην επιβολή του νόμου παραμένουν σταθεροί στη δέσμευσή μας να ξεριζώσουμε τη δωροδοκία και τη διαφθορά που απειλούν να μειώσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την ανωτερότητα των πολεμιστών του Ναυτικού και του Σώματος Πεζοναυτών».

Όπως μου είπε η Linda Dale Hoffa, η εισαγγελέας Quartermaster, «Η διαφθορά του Υπουργείου Άμυνας μπορεί να διαπεράσει ένα ολόκληρο σύστημα και να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές του στρατιωτικού προσωπικού. Η διαφθορά κοστίζει στους φορολογούμενους. Κοστίζει σε όλους».

Paul Davis

Source: Journal of Counterterrorism & Homeland Security Int’l.

Για την αντιγραφή: Σ.Π

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις