ΣΥΡΙΖΑ: Οι απογευματινές ανακοινώσεις προσγειώνουν τον κ. Μητσοτάκη στην πραγματικότητα

58

Τη δυσάρεστη πραγματικότητα των στοιχείων και των δυσοίωνων προβλέψεων επισημαίνει η Κουμουνδούρου, ως απάντηση στην πολύ σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο πρωθυπουργός στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τον υγειονομικό, κοινωνικό και εθνικό σαμποτέρ.

Στην ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν, εξάλλου, ότι ο πρωθυπουργός έχει απορρίψει τρεις προτάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συνεννόηση ώστε να γίνει βέλτιστη διαχείριση της πανδημίας και αντ αυτού, “η αλαζονεία Μητσοτάκη στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές και οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή”, όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, οι οποίες επαναλαμβάνουν την πάγια φράση του κόμματος τις τελευταίες μέρες, “αν δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα, να παραιτηθεί για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές”. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, “κάθε φορά που ο κ. Μητσοτάκης μιλάει και πανηγυρίζει για τις δήθεν επιτυχίες του, οι απογευματινές ανακοινώσεις τον προσγειώνουν στην οδυνηρή πραγματικότητα”.

Κατά την αντίληψη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση έχει πετάξει λευκή πετσέτα μετά τους αλλεπάλληλους πανηγυρισμούς για το τέλος της πανδημίας, γεγονός που οφείλεται στο ότι δεν έχουν γίνει τα αυτονόητα: Προσλήψεις άμεσα στο ΕΣΥ, αυξήσεις στον προϋπολογισμό για την Υγεία (αντί μείωσεων 900 εκατ), επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών, αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού, φαρμακευτικά σκευάσματα, αραίωση τμημάτων στα σχολεία, αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, ιχνηλάτιση και εκτεταμένο τέστινγκ σε όλους, όχι μόνο ανεμβολίαστους. Επίσης, κριτική ασκούν στην κυβέρνηση για την άρνηση επιβολής τεστ στις εκκλησίες και την ανοχή των αντιεμβολιαστών σε σώματα Ασφαλείας, Στρατό, Αστυνομία, ιερείς που αποτελούν το εκλογικό ακροατήριο της ΝΔ.

Επιπλέον, από τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν πολύ μεγάλη ανησυχία για τις δραματικές προβλέψεις των ειδικών και τις προειδοποιήσεις για τριψήφιο αριθμό θυμάτων ημερησίως, την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται πάλι υπό κατάρρευση και οι υγειονομικοί σε burn out, ενώ ήδη δεκάδες ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ. Εκτιμούν, λοιπόν, ότι τελικά και θα οδηγηθούμε σε καθημερινή εκατόμβη νεκρών  και στο τέλος ο πρωθυπουργός  θα αναγκαστεί να ξαναβάλει τη χώρα σε λοκντάουν, δίνοντας χαριστική βολή σε οικονομία, εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της άρνησης αποδοχής της πραγματικότητας από την κυβέρνηση θεωρούν ότι είναι οι πανηγυρισμοί της κας Κεραμέως την ώρα που το 25% των κρουσμάτων εντοπίζεται σε παιδιά και μαθητές.

Περιοδεία σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Μετά την Εύβοια, στο πλαίσιο της προσυνεδριακής περιόδου, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προετοιμάζει τη δεύτερη περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη (την Πέμπτη), με κλιμάκια με κεντρικά και τοπικά στελέχη του κόμματος και της Νεολαίας και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα εξορμήσουν σε όλη την Περιφέρεια για αλλεπάλληλες συσκέψεις και συναντήσεις με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο επίκεντρο των περιοδειών η νέα έξαρση της πανδημίας και η έκρηξη της ακρίβειας.

Τη Δράμα θα επισκεφθεί η Όλγα Γεροβασίλη, στην Καβάλα θα βρεθεί ο Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τη Ξάνθη θα επισκεφθεί ο Γιάννης Μπουρνούς, Aν.Τομεάρχης Ευρωπαικών Υποθέσεων, τη Ροδόπη η Δώρα Αυγέρη, Αν. Τομεάρχης Υγείας, στον Έβρο θα βρεθεί ο Θοδωρής Δρίτσας, τομεάρχης Άμυνας.

Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like