Ξανθόπουλος: Η άποψη του κ. Παπαδημητρίου πως καλώς δεν χρηματοδοτήθηκε η εφημερίδα Documento ανοίγει ολισθηρό δρόμο  

109

Η άποψη πως ορθά δεν χρηματοδοτήθηκε η εφημερίδα Documento επειδή δεν συνιστούν δημοσιογραφία όσα δημοσιεύει, ανοίγει ολισθηρό δρόμο, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος που ανέβηκε στο βήμα αμέσως μετά την ομιλία του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος σχολίασε την αναφορά του Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι κατά την άποψή του η εφημερίδα Documento δεν συνιστά δημοσιογραφία και άρα καλώς δεν συμπεριελήφθη στις λίστες.

“Στα νομικά παραλειπόμενα υπάρχει μια αφήγηση που λέει ότι στις εποχές του διχασμού μεταξύ βενιζελικών και βασιλικών, βασιλικός δολοφόνησε βενιζελικό και ο δικαστής ο οποίος ήταν φιλοβασιλικός τον αθώωσε με το επιχείρημα ότι δεν τον θεωρούσε άνθρωπο, τον θεωρούσε κάτι λιγότερο από άνθρωπο και άρα δεν στοιχειοθετούνταν η υποκειμενική υπόσταση. Καταλαβαίνετε τι ολισθηρό δρόμο ανοίγετε με αυτές τις τοποθετήσεις”, σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ξανθόπουλος ανέφερε ότι σήμερα για πρώτη φορά η μειοψηφία μπορεί να συστήσει εξεταστική επιτροπή και ενώ αυτό συνιστά μια κατάκτηση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και άρα θα έπρεπε να είναι μια ημέρα θεσμικής ικανοποίησης, η κυβερνητική πλειοψηφία φρόντισε να την κοντύνει. “Η απόφαση ήταν εισήγηση της ΝΔ αλλά δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει αυτή τη θέση στην προτείνουσα Βουλή δεν θα ερχόταν η πρόταση αυτή στην αναθεωρητική Βουλή για να γίνει διάταξη του Συντάγματος”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που τόνισε ότι σήμερα η ΝΔ δεν υπηρετεί αυτή τη θεσμική κατάκτηση.

Παράλληλα ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε ότι η πρόταση της εξεταστικής επιτροπής δημιουργεί πολιτικά δεδομένα. “Το γεγονός ότι κατόρθωσε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρώσει την αντιπολίτευση, από μόνο του δείχνει μια δυναμική”, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like