Όταν έρχεται στη Βουλή μια νυχτερινή (νύχτα κατατέθηκε) τροπολογία στο τελευταίο νομοσχέδιο της χρονιάς, η οποία αφορά την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αυτομάτως καταλαβαίνεις πως κάτι δεν πάει καλά. Όταν η τροπολογία αφορά μετατάξεις προσωπικού αντιλαμβάνεσαι πως τα πράγματα είναι ακόμη πιο άσχημα. Κι όταν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σου λέει πως οι υπηρεσίες ασφάλειας τις ΕΛ.ΑΣ χρειάζονται «μετάγγιση» στελεχών από την ΕΥΠ, εκεί είναι που σκέφτεσαι τα χειρότερα.
Προφανώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κάθε δίκιο να αντιμετωπίζουν καχύποπτα τις μετατάξεις από την ΕΥΠ. Να θεωρούν δηλαδή πως πρόκειται για επιχείρηση τοποθέτησης ημετέρων στην πιο «σκοτεινή» (αντικειμενικά) υπηρεσία του δημοσίου τομέα .
Δυστυχώς τέτοια δείγματα έχει δείξει εξαρχής η κυβέρνηση. Από τον Αύγουστο του 2019 όταν η εποπτεία της ΕΥΠ υπάχθηκε αδιαμεσολάβητα στο πρωθυπουργικό γραφείο. Στην συνέχεια με ειδική νομοθετική ρύθμιση ορίστηκε ως επικεφαλής της ο Παναγιώτης Κοντολέων δίχως να δοθούν και πολλές – πολλές εξηγήσεις.
Ήταν μάλιστα προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού. Φάνηκε από το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τον διορισμό του στην Βουλή.
Η αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα προσθέτει σε αυτά και μία άλλη παράμετρο: Αφορά νομοθετιή ρύθμιση προκειμένου να πληρωθεί από το δημόσιο εταιρία την οποία εκπροσωπούσε ο Παναγιώτης Κοντολέων και παρείχε υπηρεσίες σχετικές με τα «βραχιολάκια» επιτήρησης κρατουμένων.
Έχει όμως και παραπέρα αυτή η ιστορία. Προκειμένου να δικαιολογήσει τις μετατάξεις ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου μας πληροφόρησε ότι οι υπάλληλοι αυτοί θα πάνε στις υπηρεσίες ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ.
Χαρακτηριστική ήταν η φράση του στην Βουλή : «Οι μεγάλες Υπηρεσίες Ασφαλείας έχουν ανάγκη από πολύ ειδικό και εξειδικευμένο προσωπικό, από προσωπικό που είναι εκπαιδευμένο σε θέματα μυστικής δράσης, σε θέματα διείσδυσης, σε θέματα ανάλυσης και συλλογής πληροφοριών».
Όταν λέει τέτοια πράγματα ο υφυπουργός που τα τελευταία δύο χρόνια έχει καλύψει πολιτικά κάθε αντιδημοκρατική δραστηριότητα της ΕΛ.ΑΣ (από την εισβολή στο σπίτι του σκηνοθέτη Ινδαρέ και τις αγριότητες στα Εξάρχεια, έως τις εισβολές σε πανεπιστημιακές σχολές και το ξεσάλωμα της ομάδας Δέλτα στην Νέα Σμύρνη) ανησυχείς. Αναρωτιέσαι που θέλει να «διεισδύσει» η Ασφάλεια και ποια θα είναι αυτή η «μυστική δράση» της.
Υποψιάζεσαι ότι μάλλον αυτά δεν αφορούν το οργανωμένο έγκλημα. Όπως δείχνει η … σταθερή περιοδικότητα των μαφιόζικου τύπου εκτελέσεων για ξεκαθαρίσματα λογαριασμών δεν υπάρχει βούληση για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.
Επίσης δεν μπορείς παρά να σκεφθείς και κάτι ακόμη: Πως αν υπάρχουν κάποιες υπηρεσίες που πράγματι χρειάζονται ενίσχυση και μετατάξεις αυτές είναι οι υπηρεσίες υγείας. Πανδημία έχουμε. Όμως αυτές δεν φαίνεται να βρίσκονται στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος, σε αντίθεση με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
news247.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις