Σύσκεψη στο Μαξίμου με Μητσοτάκη-Τσιόδρα για τη μετάλλαξη Όμικρον

76

Tι συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αλλά και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Η σύσκεψη έγινε εχθές το βράδυ καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται σήμερα στη Σόφια.

Νέα μέτρα προς το παρόν δεν αποφασίστηκαν, αλλά υπογραμμίστηκε η ανάγκη να καθυστερήσει η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες το θέμα θα τεθεί επί τάπητος και θα παρθεί η οριστική απόφαση για το ενδεχόμενο του αυξημένου testing.

Στη σύσκεψη, έγινε επίσης μια πρώτη αποτίμηση του μέτρου που εφαρμόζεται από σήμερα το πρωί για την είσοδο των ταξιδιωτών στην Ελλάδα, αλλά και πώς προχωρούν οι εμβολιασμοί, που είναι άλλωστε ο βασικός τρόπος να θωρακιστεί ο πληθυσμός.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη σύσκεψη έγινε απολογισμός της κατάστασης, συζητήθηκε τι περιμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα και δόθηκε η εντολή να είναι όλοι σε εγρήγορση για να αντιμετωπισθεί τυχόν έκρηξη κρουσμάτων της Όμικρον πριν τα Χριστούγεννα.

Όπως τόνισε μάλιστα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης: «Το έκτακτο σχέδιο είναι να καθυστερήσει η Όμικρον, να έχουμε περισσότερα δεδομένα, και θα πάρουμε ό,τι μέτρο χρειάζεται να πάρουμε. Έχουμε αποκλείσει το γενικό lockdown. Η κατεύθυνσή μας είναι οι περιορισμοί να αφορούν κατά βάση στους ανεμβολίαστους. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την κατεύθυνση που έχουμε. Η βασική αρχή είναι να έχουμε πολλούς εμβολιασμούς. Η Όμικρον αλλάζει τα δεδομένα στα σκεπτικά όλων των χωρών».

Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like