Κρέμασαν τις… προσδοκίες τους οι καθηγητές Εικαστικών

Στον αέρα από την ερχόμενη σχολική χρονιά θα βρεθεί η διδασκαλία του ελεύθερου και του γραμμικού σχεδίου στην Γ’ Λυκείου, μαθήματα που εξετάζονται και στις πανελλαδικές, εξαιτίας της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τα μαθήματα εικαστικών από τα σχολεία.

Το… παγκόσμιο αυτό φαινόμενο συμβαίνει, φυσικά, στην ελληνική πραγματικότητα, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τους εκπαιδευτικούς.

Σήμερα, στη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί Εικαστικών (μόνιμοι και αναπληρωτές) και οι καθηγητές Κοινωνικών Επιστημών που επίσης θα δουν τις ώρες διδασκαλίες τους να μειώνονται από το νέο σχολικό έτος, προχώρησαν σε συμβολική διαμαρτυρία στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κρεμώντας από τον «πύργο» του κτιρίου ανδρείκελα που συμβολίζουν τις τέχνες, ενώ δεν έκρυψαν την απογοήτευσή τους για όσα συμβαίνουν στην εκπαίδευση.

Όπως είπε η εκπαιδευτικός Νεκταρία Γιακμογλίδου, η οποία διδάσκει σε Γυμνάσιο και συμπληρώνει σε Λύκεια τις ώρες της, το υπουργείο με την απόφασή του εξοβελίζει τα καλλιτεχνικά μαθήματα από τις τρεις τάξεις του Λυκείου, με αποτέλεσμα να μη διδάσκονται οι μαθητές το ελεύθερο και το γραμμικό σχέδιο που εξετάζονται και στις πανελλαδικές και να καταργείται έτσι στην πράξη η έννοια της δωρεάν παιδείας, αναγκάζοντας τους γονείς των μαθητών να στρέφονται, για ακόμη μια φορά, στην παραπαιδεία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι αναπληρωτές, όπως σημείωσε ο κ. Σταμάτης Λάσκος, ο οποίος από την καινούργια χρονιά θα μείνει άνεργος. «Έτσι όπως φαίνονται τα πράγματα, λογικά οι αναπληρωτές δεν θα ξαναδουλέψουμε. Γιατί αυτό ξεκινώντας από τα Λύκεια θα γίνει μία καραμπόλα και θα φτάσει στους αναπληρωτές», ανέφερε.

Τέλος, η εκπαιδευτικός Ελπινίκη Καμόσου, σημείωσε ότι προκύπτει παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό ζήτημα, καθώς η πολιτισμική εκπαίδευση είναι απαραίτητη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και πρόσθεσε ότι το σχολείο πρέπει να αλλάξει και από βαθμοκεντρικό θα πρέπει να συνδυάζει την επιστήμη και την τέχνη.

Στη Μαγνησία υπηρετούν 22 εκπαιδευτικοί εικαστικών, εκ των οποίων τέσσερις είναι αναπληρωτές και οι 18 μόνιμοι.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις