Για τους «embedded» (η έκφραση αμετάφραστη και όσοι καταλαβαίνουν, καλώς) δημοσιολόγους η αρχή του 2022 είναι περίπου όμοια με το τέλος του 2021.

Ο Μητσοτάκης τα πηγαίνει περίφημα – ένα δυο μικροπροβλήματα με την πανδημία που επιμένουν, δεν χαλάνε τη γενική εικόνα. Ο Τσίπρας, από το κακό στο χειρότερο κι από το χειρότερο στο χείριστο. Και ο Ανδρουλάκης, ο «νέος Τσίπρας», έτοιμος να στείλει τον ΣΥΡΙΖΑ στα τάρταρα.

Αυτός, πάνω κάτω, είναι ο Καζαμίας του 2022 για τους «embedded». Δυστυχώς για τους ίδιους (και ευτυχώς για την κοινή λογική μας) αρχίζουν να τους στραβοκοιτάζουν ακόμη και στο Μαξίμου. Ειδικότερα, στα άδυτα του Μαξίμου, την πολύ κλειστή ομάδα που κυβερνά παρέα με τον Μητσοτάκη.

Ανώνυμοι (για ευνόητους λόγους) πληροφοριοδότες μας, δίνουν μια εικόνα αρκετά πιο διαφορετική από τα «Άρλεκιν» που προαναφέραμε.

Πρώτο και σοβαρότερο σημείο προβληματισμού, οι δημοσκοπήσεις που έφτασαν στο Μαξίμου πριν τις γιορτές. Αυτές λοιπόν εμφανίζουν φθορά στην εικόνα της κυβέρνησης και μάλιστα συνεχιζόμενη. Η κυβερνητική «ταρίφα» γράφει πτώση 1-2 μονάδες τον μήνα.

Σημείο προβληματισμού δεύτερο. Ενώ στα προηγούμενα κύματα οι δημοσκοπήσεις κατέγραφαν φθορά σχεδόν μόνο από τα δεξιά, οι πρόσφατες εμφανίζουν σημαντικές διαρροές από το κέντρο, τους κεντρώους και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους που προτίμησαν τον Μητσοτάκη.

Τρίτο, ο Ν.Ανδρουλάκης διεμβολίζει επικίνδυνα τη ΝΔ και ειδικότερα τις κεντρώες εκλογικές δεξαμενές της κυβέρνησης.

Αυτά λοιπόν τα ανησυχητικά προβληματίζουν έντονα το σοβαρό τμήμα του επιτελείου. Γιατί, ως γνωστόν υπάρχει και η ανάλαφρη πλευρά του φεγγαριού. Ποια είναι η πλευρά των ανάλαφρων; Δεν κλέβουμε εκκλησίας αν εκεί φωτογραφίσουμε τον άνθρωπο που ήθελε να γίνει ο «Βενιζέλος του Μητσοτάκη». Και πλέον, μαθαίνουμε, ότι πιο πολύ τον ακούουν (σόρυ για τα καθαρευουσιάνικα) αλλιώς, παρά να ακούουν τις εισηγήσεις του. Συνεννοηθήκαμε έτσι;

Στην παρέα των ανάλαφρων και ο υπουργός (άντε αναπληρωτής για να καταλαβαινόμαστε) – καρφάκι που μας λένε ότι σχεδόν κάθε βράδυ δίνει παραστάσεις (με «ήχο και φως») στα πέριξ της αμαρτωλής πλατείας.

Στην παρέα των ανάλαφρων φαίνεται ότι έχει εισέλθει εσχάτως και ο υπουργός Υγείας. Και μάλιστα με φόρα. Όχι μόνο στους αντιπολιτευόμενους, αλλά και σε «πυλώνες» της κυβέρνησης οι δημόσιες παρεμβάσεις του μόνο ως επιτυχημένες δεν κρίνονται. Άσε που βγάζει μάτι η στήριξη που διαθέτει σε εκδοτικά συγκροτήματα που δεν πολυσυμπαθούν οι περί ού ο λόγος «πυλώνες».

Αυτά λοιπόν για το βαρομετρικό στο Μέγαρο Μαξίμου. Και μια συμβουλή καλόπιστη: προσοχή το επόμενο διάστημα. Ο πρωθυπουργός έχει νεύρα. Δείτε τι τράβηξε η άμοιρη Μίνα Γκάγκα, όταν προσπάθησε να τον διακόψει στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

ieidiseis.gr

Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις