Τρεις οι βασικές αλλαγές που θα συνοδεύσουν το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καθώς, πρώτον όλοι οι μαθητές θα πρέπει, πλέον, να κάνουν τρία τεστ μέχρι να προσέλθουν στα σχολεία, δεύτερον κάθε εβδομάδα θα ισχύει η διενέργεια δύο self tests και για τους μαθητές και για τους καθηγητές και τρίτον, όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν καθημερινά τεστ, στην περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο κρούσμα σε μαθητή σε τάξη.

Τα μέτρα που αφορούν στην επαναλειτουργία των σχολείων ανακοινώνουν οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου με περισσότερα τεστ κορωνοϊού, με την επιτροπή να εισηγείται τη διενέργεια τριών self tests στους μαθητές μέσα στην εβδομάδα, ενώ, στην περίπτωση που υπάρξει κάποιο κρούσμα στην τάξη, τα self tests θα είναι 5, όσες, δηλαδή, και οι ημέρες της εβδομάδας που θα βρίσκονται οι μαθητές στο σχολείο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr στο τραπέζι έπεσε και η εισήγηση να υποβληθούν όλοι οι μαθητές σε rapid test, πριν την επιστροφή τους στο σχολείο, τη Δευτέρα 10 του μήνα. Επίσης, υπό συζήτηση παραμένει το εάν θα μείνει το πρωτόκολλο για το κλείσιμο ενός τμήματος στο 50+1%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εισήγηση των εμπειρογνωμόνων, οι μαθητές θα υποβάλλονται σε τρία self tests την εβδομάδα και, όταν εμφανίζεται κρούσμα σε μαθητή, αυτός θα παραμένει πέντε ημέρες σπίτι του και η υπόλοιπη τάξη θα υποβάλλεται καθημερινά σε self test. Όσον αφορά, εξάλλου, στους καθηγητές, οι εμβολιασμένοι θα υποβάλλονται σε self test, ενώ οι ανεμβολίαστοι σε rapid test. Όλα αυτά θα ισχύσουν υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν αλλαγές, εφόσον αλλάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις