Στον κοινοβουλευτισμό η ποιότητα της Δημοκρατίας κρίνεται πρωτίστως από την πληρότητα και την ταχύτητα εφαρμογής των νόμων, από τη Δικαιοσύνη.

Ερώτηση: πόσο καιρό χρειάζεται το Δικαστικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία ποινικής δίωξης κατά πολιτικού προσώπου;

Απάντηση: εξαρτάται από τα πολιτικά του φρονήματα – του προσώπου. Για τον Παππά και τον Παπαγγελόπουλο ήταν αρκετές μερικές εβδομάδες.

Για τον Ανδρέα Λοβέρδο έχουν περάσει περισσότερο από δυο χρόνια και ακόμη το κλωσάνε:

-Δωροδοκήθηκε κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων του , οπότε το αδίκημα έχει παραγραφεί;

Ή δεν έχει σχέση το υπουργιλίκι με την κατηγορία, οπότε πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο ακροατήριο;

Νέα ερώτηση. Πόσο καιρό χρειάζεται η Οικονομική Εισαγγελία – όπως λέγεται πλέον η Εισαγγελία Διαφθοράς- για να εκτελέσει «εντός δυο μηνών» μια συγκεκριμένη εντολή του προϊστάμενου της : να ολοκληρώσει την έρευνα για συμμετοχή πολιτικών σε σκάνδαλο-όπως άλλωστε ζητούν και οι ίδιοι;

Απάντηση. Για την κοινή λογική … δυο μήνες. Αλλά αν πρόκειται για πολιτικούς της ΝΔ, οι δυο μήνες δεν συμπληρώνονται ποτέ.

Ο Χρήστος Μπαρδάκης απέστειλε στις 16 Σεπτέμβριου παραγγελία στους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς που έχουν αναλάβει τον φάκελο Novartis για τους ΄Αδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η προθεσμία δίπλωσε και ακόμη να ξεκαθαρίσει η σχέση τους με το σκάνδαλο. Σε ότι τους αφορά η έρευνα κρατάει τρία χρόνια.

Εν τω μεταξύ, ο ένας έβαλε μέχρι και υποψηφιότητα για αρχηγός κόμματος , ενώ τα δυο στελέχη της ΝΔ τελούν σε ομηρία από τον …Μητσοτάκη.

Ο Αβραμόπουλος μένει έξω από την κυβέρνηση και ο Άδωνις είναι μέσα αλλά υπό οιονεί επιτήρηση-αντιπρόεδρος στο κόμμα γαρ.

Εν τω μεταξύ κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει δώσει ως τώρα καθαρή απάντηση σε δυο ερωτήματα που έθεσε ο Δημήτρης Τσοβόλας από το περασμένο θέρος:

-Το ελληνικό δημόσιο έκανε ,όπως όφειλε , αγωγή , κατά της Novartis, διεκδικώντας αποζημίωση , μετά την ομολογία της εταιρίας στις ΗΠΑ για δωροδοκίες -και- στην Ελλάδα;

-Παρίσταται στις εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις που αφορούν την Novartis, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντά του- όπως γνωμοδότησε σχετικά η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους;

Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Κάτι περισσότερο από την μόνιμη κατάταξή της στις τελευταίες θέσεις των κοινοτικών χωρών στην απονομή Δικαιοσύνης.

Τι ακριβώς, θα ήταν άσκοπο να ρωτήσουμε τον μικροβιολόγο από την Καρδίτσα που τοποθέτησε ο Μητσοτάκης υπουργό Δικαιοσύνης;

Εκ των πραγμάτων τα βλέμματα στρέφονται στον κατά νόμο υπεύθυνο της Πολιτείας για την εύρυθμη λειτουργία του δικαστικού συστήματος: τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα.

Ας απαλλάξει τη Δικαιοσύνη από την υπόνοια μεροληψίας και παρεμβάσεων που την ακινητοποιούν και δημιουργούν όρους ατιμωρησίας, λόγω δικαστικής αβελτηρίας.

Στον κοινοβουλευτισμό η ποιότητα της Δημοκρατίας κρίνεται πρωτίστως από την πληρότητα και την ταχύτητα εφαρμογής των νόμων, από τη Δικαιοσύνη.

ieidiseis.gr

EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις