«Ας συνεννοηθούν τουλάχιστον μεταξύ τους οι υπουργοί που βγαίνουν στον ίδιο σταθμό»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στις τελευταίες δηλώσεις, από την πλευρά της κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά το θέμα εφαρμογής του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, κάνε λόγο για «ασυνεννοησία μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης».

«Την ώρα που ο κ. Πλεύρης και ο κ. Οικονόμου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ απέκλειαν το ενδεχόμενο αναστολής του προστίμου των 100 ευρώ για όσους πολίτες άνω των 60 δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, ο κ. Πέτσας στο ραδιόφωνο του ίδιου σταθμού άφηνε παράθυρο αναστολής του» αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.

«Αυτό το όργιο μικροπολιτικής και ασυνεννοησίας που λέγεται κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο» τονίζει.

«Όλη η Ελλάδα ζει στο πετσί της το απόλυτο επιτελικό μπάχαλο και αναρωτιόμαστε ποιος πολίτης μπορεί να εμπιστευτεί πια μια κυβέρνηση που το ”λέω και ξελέω” είναι ο καθημερινός κανόνας και όχι η εξαίρεση» λέει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Βάλλεται» από παντού η κυβέρνηση: Στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί διαμαρτυρήθηκαν μαζί με πολίτες κατά της υποχρεωτικότητας

«Ας συνεννοηθούν τουλάχιστον μεταξύ τους οι υπουργοί που βγαίνουν στον ίδιο σταθμό, γιατί πέρα από την παταγώδη αποτυχία τους, έχουν σπάσει και τα νεύρα των πολιτών» σημειώνει.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της παράτασης, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσε να δοθεί ενδεχομένως περισσότερος χρόνος, εάν διαπιστωθεί ότι οι πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας σπεύδουν να εμβολιαστούν.

Εντούτοις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση».

«Είναι ξεκάθαρο αυτό. Υπάρχουν ακόμα πέντε ημέρες για να κλείσει ο κόσμος το ραντεβού του και να εμβολιαστεί» σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε σήμερα ότι το μέτρο του προστίμου θα εφαρμοστεί «από την πρώτη ημέρα», προσθέτοντας πάντως ότι θα εξεταστούν δύο βασικές κατηγορίες: Η πρώτη αφορά στις αιτήσεις που έχουν γίνει για εξαίρεση λόγω υγείας και πρέπει να αξιολογηθούν, και η δεύτερη στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις