Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί θα πρέπει τα όποια εργατικά χέρια χρειάζεται η οικονομία της χώρας μας να προέρχονται από το Πακιστάν, που αποτελεί στενό σύμμαχο της Τουρκίας .

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, να ρίξει τους τόνους και να αποκρούσει την κατακραυγή του τελευταίου διημέρου σχετικά με τις συμφωνίες για τη νομιμοποίηση χιλιάδων μεταναστών από το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές επιχείρησε χθες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Αφορμή τα δύο τελευταία πρωτοσέλιδα της «δημοκρατίας», τα οποία, παρά την προσπάθειά του, επί της ουσίας ο κ. Μηταράκης εμμέσως τα επιβεβαίωσε, ως φαίνεται, σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, σε μια αποτίμηση των επισκέψεών του στις δύο χώρες και τις επαφές του με τους ομολόγους τους για την… προετοιμασία του κατάλληλου εδάφους.

«Η διπλωματική επίσκεψη» στο Πακιστάν, σημειώνεται στην ανακοίνωση, «αποτελεί μέρος διαπραγμάτευσης και δεν δημιουργεί τετελεσμένα» και «θα ανταποκρίνεται σε αιτήματα του πρωτογενούς τομέα και θα θέτει αυστηρά όρια διαμενόντων ανά έτος». Υποστηρίζει δε πως δεν υπεγράφη συμφωνία με τη χώρα, ωστόσο αναγνωρίζει ότι τέθηκαν οι βάσεις «για την έναρξη τεχνικού διαλόγου προς διαπραγμάτευση πιθανής συμφωνίας που θα καλύπτει την επιστροφή όσων εισέρχονται παράνομα και τη θεσμοθέτηση νόμιμων οδών μετανάστευσης».

Ούτε πάλι, βέβαια, ο κ. Μηταράκης διαψεύδει τα περί δυνατότητας των εν Ελλάδι παρανόμως εισελθόντων να ενταχθούν στους μηχανισμούς που θα δημιουργηθούν, ενώ δεν απαντά επίσης στο ερώτημα γιατί θα πρέπει τα όποια εργατικά χέρια χρειάζεται η οικονομία της χώρας μας να προέρχονται από τον στενό σύμμαχο της Τουρκίας, το Πακιστάν.

Άνοιξε η πόρτα στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας

Οσον αφορά το Μπανγκλαντές, στους πανηγυρισμούς του υπουργού Εργασίας της χώρας ότι «η Ελλάδα άνοιξε την πόρτα στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας», το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επιβεβαιώνει ότι το μνημόνιο μεταξύ των δύο χωρών «δίνει τη δυνατότητα σε έως 15.000 ήδη διαμένοντες να εργαστούν εποχικά σε αγροτικές εργασίες, θα πρέπει να φεύγουν τρεις μήνες κάθε χρόνο και στο τέλος περιόδου πέντε ετών θα φύγουν οριστικά από τη χώρα».

Αναγνωρίζει δηλαδή ότι οι χιλιάδες αυτοί πολίτες από το Μπανγκλαντές θα ενταχθούν κανονικά και με τον νόμο στο καθεστώς των αδειών εποχικής εργασίας. Αίσθηση, εξάλλου, προκαλεί η εκτίμηση του κ. Μηταράκη ότι «η αξιοποίηση ήδη διαμενόντων μεταναστών στην Ελλάδα σε εποχικές αγροτικές εργασίες θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση αστικών κέντρων»!

Για γέλια και για κλάματα…

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις