«Πραξικόπημα» κατά Χατζηθεοδοσίου: «Όλη η Ελλάδα να είναι μπλε»!

148
Είχαν προηγηθεί η παράκαμψη της ΓΣΕΕ στον ορισμό προέδρου στην ΟΚΕ, η στοχοποίηση μη αρεστών συνδικαλιστών (πχ ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός), οι παρεμβάσεις στην Αυτοδιοίκηση με τους εκλογικούς νόμους κοκ –Πρωτοστάτης στις εξελίξεις στην ΚΕΕ ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, που είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του ΕΒΕΑ!

Πραγματικά υπήρξε πρωτοφανές αυτό που έγινε με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιάννη Χατζηθεοδοσίου: Τον Αύγουστο ομόφωνα τα 11 μέλη της Διοικούσας Επιτροπής τον εξέλεξαν Πρόδρο της ΚΕΕΕ, στη θέση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μίχαλου και τώρα, χωρίς καμία αιτιολογία, τα 7 μέλη που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία τον καθαιρούν από τη θέση, χωρίς καμία αιτιολογία!

Ο ίδιος ο αποπεμφθείς πρόεδρος της ΚΕΕΕ καταγγέλλει πως όλη η μεθόδευση έγινε από τον Γενικό Διευθυντή της ΚΟ της ΝΔ που είναι ταυτοχρόνως και πρόεδρος του ΕΒΕΑ! Είναι δε σαφές πως ο πραγματικός λόγος της αποπομπής του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου είναι πως προωθεί και διεκδικεί τα αιτήματα του κλάδου του με συνέπεια, γεγονός που χαλάει την εικόνα και ενοχλεί την κυβέρνηση!

Το Μαξίμου έχει αποφασίσει να ελέγξει τα πάντα. «Όλη η Ελλάδα να είναι μπλε», για να παραφράσουμε και το γνωστό προεκλογικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας.

-Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου καθαιρείται χωρίς καμία αιτιολογία από τη θέση του προέδρου της ΚΕΕΕ και αναλαμβάνει ο «γαλάζιος» Θεσσαλονικιός Γιάννης Μασούτης (της γνωστής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ).

-Στην ΟΚΕ αγνοείται η επιλογή της ΓΣΕΕ που ήταν η σειρά της να εκλέξει πρόεδρο και με παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών ορίζεται πρόεδρος και «γαλάζιος» συνδικαλιστής που υπήρξε και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ! Η πρόταση του Γιάννη Παναγόπουλου αγνοείται παντελώς και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ εισπράττει την περιφρόνηση κυβέρνησης και μεγάρου Μαξίμου.

-Για τη θέση του Κωνσταντίνου Μίχαλου (τον οποίο είναι γνωστό σε όλους πως ποτέ δεν συμπάθησε –το αντίθετο μάλιστα- το μέγαρο Μαξίμου) επιλέγεται -προς δόξαν του «ανεξάρτητου» συνδικαλισμού ο Γιάννης Μπρατάκος, Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γιάννης Μπρατάκος, μάλιστα, σε ένα πρωτοφανές συμβάν, παραμένει Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, παράλληλα με την εκλογή του στο ΕΒΕΑ, έως το Συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, έως δηλαδή τις αρχές Μαΐου!

-Η κυβέρνηση αλλάζει τον εκλογικό νόμο στην Αυτοδιοίκηση προκειμένου να προλάβει την συνεργασία στο δεύτερο γύρο των εκλογών της λεγόμενης προοδευτικής πλευράς.

Θα μπορούσαμε να επισημάνουμε και άλλα θέματα κομματικοποίησης του κράτους και των θεσμών, καθώς το «πραξικόπημα» κατά Χατζηθεοδοσίου είναι η κορυφή του παγόβουνου. Θα επανέλθουμε όμως.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like