Οι «παγίδες» που κρύβονται – Το παράδειγμα της Μ. Βρετανίας

Η τεράστια και μαζική μετανάστευση από το Πακιστάν στη Βρετανία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950 και τελείωσε στα τέλη 1960. Οι Πακιστανοί είναι τώρα η δεύτερη, ή η τρίτη μεγαλύτερη εθνική μειονότητα στη Βρετανία. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι η μετανάστευση Πακιστανών στη Βρετανία έγινε για να καλυφθούν θέσεις στη κλωστοϋφαντουργία και συγκεκριμένα στα εργοστάσια του Γιορκσάιρ και του Λανκασάιρ.

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Όσοι Πακιστανοί εισήλθαν στη Βρετανία πριν από τον Νόμο για τη Μετανάστευση της Κοινοπολιτείας το 1962 ήταν κατά κύριο λόγο οικονομικά ενεργοί άνδρες.Το λεγόμενο «σύστημα κουπονιών» έδωσε την ευκαιρία σε όσους βρίσκονταν ήδη στη Βρετανία να κανονίσουν θέσεις εργασίας για τους συγγενείς και τους φίλους τους. Ο νόμος του 1962 είχε αποφασιστική επίδραση στο πρότυπο της μετανάστευσης. Αντί να μείνουν προσωρινά, έφεραν & τις οικογένειες τους.

Υπολογίζεται ότι το 1951, υπήρχαν 5.000 Πακιστανοί  στη Βρετανία. Το 1961 ο εκτιμώμενος αριθμός των Πακιστανών έφτασε τους 24.900.

Αναλυτικά ο πίνακας

1971 119,000
1981 296,000
1991 477,000
2001 747,000
2011 1,175,000

Οι Πακιστανοί μετανάστες κάλυπταν εργατικές θέσεις, τις οποίες δεν ήθελαν οι Βρετανοί. Πακιστανοί μετανάστες που ήρθαν στη Βρετανία μετά τον πόλεμο, βρήκαν δουλειά στις βιομηχανίες κλωστοϋφαντουργίας του Λανκασάιρ, του Γιορκσάιρ, του Μάντσεστερ και του Μπράντφορντ, στα εργοστάσια αυτοκινήτων στα Δυτικά Μίντλαντς και στο Μπέρμιγχαμ και επίσης σε μέρη όπως το Λούτον.

Ωστόσο, ο Νόμος περί Μετανάστευσης του 1971 εισήγαγε πλέον περαιτέρω περιορισμούς.

Γιατί κινδυνεύει η Ελλάδα 

Το Πακιστάν είναι ένα κράτος-δουλέμπορος, στενός σύμμαχος της Τουρκίας.Ούτε λόγος, φυσικά, να γίνεται για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην γεωργία. Γιατί θα πρέπει τα όποια εργατικά χέρια χρειάζεται η οικονομία της χώρας μας -αν υποθέσουμε ότι πραγματικά χρειάζεται- να προέρχονται από το Πακιστάν, στενό σύμμαχο της Τουρκίας. Ποιος πιστεύει ότι ο Πακιστανός που θα έρθει για 9μηνη εργασία δεν θα μείνει μόνιμα στη χώρα μας; Δεν θα επιστρέψει κανείς πίσω. Αυτό που δεν έθιξε ο κ. Μηταράκης είναι τι θα γίνει με τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα. Αυξάνουμε νόμιμα μια κοινότητα εις βάρος της Ελληνικής, μια χώρα η οποία δεν είναι φίλη. Σε συνδυασμό με τις υπέρ δομές που δημιουργούμε, σε δέκα… είκοσι χρόνια το μουσουλμανικό στοιχειό θα είναι τόσο έντονο που τα παιδιά τους θα είναι περισσότερα από τα ελληνόπουλα.

Andreas Mountzouroulias
@andreasmoun
Γιατί είναι επικίνδυνη η συμφωνία με το Πακιστάν: Οι ”παγίδες” που κρύβονται – Το παράδειγμα της Μ. Βρετανίας Ανάλυσή μου-Νήμα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις