«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι σύμμαχοι της θα αντιδράσουν με ενότητα, σταθερότητα και αποφασιστικότητα»

 

Για «κατάφωρη παραβίαση του δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των συμφωνιών του Μινσκ» κάνει λόγο η Πρόεδρος της Κομισιόν αναφερόμενη στην αναγνώριση των αποσχισθεισών περιοχών στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, στην πρώτη αντίδρασή της στο διάγγελμα Πούτιν, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημειώνει σε tweet της:

«Η αναγνώριση των δύο αποσχισθέντων εδαφών στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των συμφωνιών του Μινσκ. Η ΕΕ και οι εταίροι της θα αντιδράσουν με ενότητα, σταθερότητα και αποφασιστικότητα σε αλληλεγγύη με την Ουκρανία».

Ακριβώς το ίδιο «μήνυμα» εστάλη και από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ: «Η αναγνώριση των δύο αποσχισθέντων εδαφών στην Ουκρανία αποτελεί κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των συμφωνιών του Μινσκ. Η ΕΕ και οι εταίροι της θα αντιδράσουν με ενότητα, σταθερότητα και αποφασιστικότητα σε αλληλεγγύη στον Β. Ζαλένσκι».

Νωρίτερα απόψε ο Ζοζέπ Μπορέλ είχε κάνει γνωστό πως οι κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Μόσχας, αλλά και της Λευκορωσίας, είναι «έτοιμες», σε περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κρίνει πως η επιβολή τους είναι αναγκαία. Αναβρασμός επικρατεί σε ολοένα και περισσότερες χώρες της ΕΕ και στη Δύση, γενικότερα.

newsbeast.gr

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις