Στο ίδρυμα ανηλίκων αρρένων Βόλου θα εκτίσουν την ποινή τους οι δύο από τους τρεις δράστες που «πρωταγωνίστησαν» στον ξυλοδαρμό των δύο ανηλίκων το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι δύο δράστες (ένας 17χρονος και ένας που δεν έχει συμπληρώσει ακόμα το 18ο έτος της ηλικίας) οδηγούνται στο αναμορφωτήριο για ξεχωριστό αδίκημα καθώς όπως φαίνεται πριν την συμμετοχή τους στον ξυλοδαρμό των ανηλίκων είχαν προχωρήσει σε μία σειρά από παραβατικές συμπεριφορές.

Από τις 14 Φεβρουαρίου σε βάρος και των δύο εκκρεμούσε δίωξη με διάταξη του Γ’ Ανακριτή Ηρακλείου με την οποία διατάζεται η τοποθέτησή τους στο ίδρυμα αγωγής ανηλίκων αρρένων Βόλου για σωρεία παραβατικής συμπεριφοράς. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost, κατηγορούνταν για κλοπές και διαρρήξεις κατ’ εξακολούθηση.

Η σύλληψη για τον ξυλοδαρμό και το βαρύ ποινικό παρελθόν

Το βράδυ του Σαββάτου οι δύο δράστες, μαζί με έναν ακόμα 17χρονο, ξυλοκόπησαν αναίτια στην πλατεία Ελευθερίας έναν 16χρονο και έναν 15χρονο.

Το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου που δέχθηκε τις καταγγελίες προχώρησε στον εντοπισμό και την σύλληψη και των τριών δραστών.

Αμέσως οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως οι δύο έφηβοι είχαν βαρύ ποινικό παρελθόν ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσε η δίωξη για σωρεία παραβατικής συμπεριφοράς.

Οι αρχές αφού σχημάτισαν την δικογραφία για τον ξυλοδαρμό και την μεταβίβασαν στην εισαγγελία ανηλίκων παρέδωσαν τους δύο δράστες στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας του Ηρακλείου για να προχωρήσουν οι διαδικασίες μεταφοράς τους στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Βόλου.

Αφέθηκαν ελεύθεροι για τον ξυλοδαρμό

Ο εισαγγελέας ανηλίκων διαβάζοντας με προσοχή την δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τον ξυλοδαρμό των ανηλίκων το βράδυ του Σαββάτου άσκησε ποινικές διώξεις και στους τρεις δράστες για σωματικές βλάβες ενώ στη συνέχεια αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την δικάσιμο.

Οι γονείς των δύο θυμάτων μόλις άκουσαν την είδηση ότι οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι εξοργίστηκαν.

«Αυτή είναι η ελληνική δικαιοσύνη; Μήπως θέλουν να έχουμε έναν νέο Άλκη στην Κρήτη, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη; Ή μήπως θέλουν να πάρω εγώ το νόμο στα χέρια μου, να πάω να πάρω πιστόλια και μαχαίρια και να τους επιτεθώ», αναφέρει ο πατέρας του 16χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο από την παρέα των τριών δραστών και συνέχισε: «Με κάλεσαν στο τμήμα να πάω να τους αναγνωρίσω. Τους αναγνώρισα και – ενώ έχουν και βαρύ ποινικό μητρώο απ’ ότι μας είπαν – μετά από μία ώρα τους άφησαν ελεύθερους. Αυτό είναι δικαιοσύνη; Ποτέ δεν θα γίνουμε κράτος και δεν θα προχωρήσουμε μπροστά. Εγώ αυτό δεν θα το αφήσω έτσι, θα το πάω μέχρι και τον πρωθυπουργό. Το δίκιο μου βέβαια ξέρω ότι δεν θα το βρω».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η μητέρα του 15χρονου που φέρει τραύματα από την αναίτια επίθεση των τριών δραστών: «Εγώ είμαι μονογονέας και μόνο εγώ ξέρω πώς το έχω μεγαλώσει το παιδί μου. Δεν το έχω ακουμπήσει ποτέ κι έρχονται αυτοί, οι ελεεινοί και το τραυματίζουν; Ο εισαγγελέας και ο ανακριτής ρωτήσανε ποια είναι η ψυχολογία των παιδιών μας; Ποιος θα αποκαταστήσει την ψυχολογία. Τα παιδιά ξέρουν από προχθές ότι οι δράστες έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Το μήνυμα που περνάνε είναι ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να ξυλοκοπήσει άγρια κάποιον άλλον και στην τελική δεν τρέχει τίποτε. Θα τους πάρουν στο τμήμα για μία μέρα και μετά θα τους βγάλουν. Αυτό είναι το μήνυμα που περνάνε. Για ποια προστασία και δικαιοσύνη μιλάμε; Πού είναι η ασφάλεια των παιδιών μας;».

Μάλιστα, η μητέρα του 15χρονου ζητά από την εισαγγελία αλλά και τις αρχές να τους ενημερώσουν για το σκεπτικό που αφέθηκαν ελεύθερα αυτά τα παιδιά.

makeleio.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις