Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ οι Αμερικάνοι διά του πρέσβη κ Πάιατ,  επέλεξαν και συνυπογράφηκε η σύμβαση εκχώρησης των τεσσάρων Αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Σούδα.

 

Η Νέα Δημοκρατία βρήκε αυτή τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τους Αμερικάνους και απλά την “επέκτεινε” κατά τα δικά της “θέλω”, αποδεικνύοντας πως οι Αμερικάνοι επιτυγχάνουν  το σκοπό τους,  ανεξαρτήτως των Ελληνικών κυβερνήσεων.

Ο Πάιατ... αναβάθμισε την Ελλάδα από «μεντεσέ» σε «πυλώνα» των ΗΠΑ στην περιοχή | Ημεροδρόμος

 

Όπως μάλιστα δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, «Μένω έκπληκτος, γιατί έχω πει στο παρελθόν πως αυτή η αναγέννηση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ ξεκίνησε πραγματικά κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τα τέσσερα μέρη που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ως μέρος της αμυντικής συμφωνίας, είναι μέρη που εντοπίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ξεκινήσαμε να λειτουργούμε στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη και το Στεφανοβίκειο κατά τη διάρκεια της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ».

 

Το να βγαίνει σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και να δηλώνει «Να μην εμπλακεί η Ελλάδα στον πόλεμο, να μην επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούν βάσεις των Αμερικανών στη χώρα μας», μόνο ως σανό στο λαό μπορεί να θεωρηθεί και υποτίμηση της νοημοσύνης του Ελληνικού λαού.

 

Δηλαδή όταν ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός της χώρας, και το κόμμα που είναι βουλευτής ο κ Φίλης, υπέγραφαν με τους Αμερικανούς την εκχώρηση Ελληνικών εδαφών για δημιουργία στρατιωτικών Αμερικανικών βάσεων, τι φανταζόταν?

Ότι οι Αμερικάνοι επενδύουν τα χρήματά τους και μεταφέρουν στρατό στην Ελλάδα,  για να κάνει διακοπές?

Αλεξανδρούπολη: Για άλλα 5 χρόνια μένουν οι Αμερικανοί – Και δεύτερο στρατόπεδο για διαμονή τους (ΒΙΝΤΕΟ) – EVROS NEWS

 

Φυσικά και «επένδυσαν», με την έγκριση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά,  στις στρατιωτικές τους βάσεις,  για να προασπίσουν τα συμφέροντά τους. Είναι ξεκάθαρο πως χρησιμοποιούν τις βάσεις στην Ελλάδα όπως οι ίδιοι επιθυμούν και όπως δήλωσε εχθές ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ,12 Απάτσι θα αναχωρήσουν από τη βάση του Στεφανοβικείου για την Πολωνία”.

Απάτσι από Βόλο για Ουκρανία ~ Από το Στεφανοβίκειο στην Ανατολική Ευρώπη

 

Είναι πράγματι από τις “μαύρες” στιγμές του ΣΥΡΙΖΑ,  με κάτι τέτοιες ενέργειες όπως του κ Φίλη,  που ντρέπεται και η ντροπή και κάνουν τους Έλληνες να αναρωτιούνται…

Γιατί πληρώνουμε τους 300 στη Βουλή ;

Στέφανος Παπαδόπουλος

 

 

φωτό:thetoc-ταχυδρομος-evrosnews

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις