Πεσκόφ: «Η επιχείρηση ξανάρχισε σήμερα, αφού η ουκρανική ηγεσία αρνήθηκε να συνομιλήσει»

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την προσωρινή διακοπή της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία το απόγευμα της Παρασκευής προσδοκώντας την έναρξη διαπραγματεύσεων με το Κίεβο, αλλά η επιχείρηση ξανάρχισε το Σάββατο, αφού η ουκρανική ηγεσία αρνήθηκε να συνομιλήσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Χθες το απόγευμα, σε σχέση με τις αναμενόμενες διαπραγματεύσεις με την ουκρανική ηγεσία, ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε την αναστολή της προέλασης των κύριων δυνάμεων των ρωσικών στρατευμάτων», είπε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.

«Εφόσον η ουκρανική πλευρά ουσιαστικά αρνήθηκε να διαπραγματευτεί, η προέλαση των κύριων ρωσικών δυνάμεων ξεκίνησε ξανά σήμερα σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο», πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι η παύση της ανάπτυξης των στρατευμάτων δεν οδήγησε σε διακοπή των μαχών, με τις εχθροπραξίες να συνεχίζονται σε διάφορες τοποθεσίες.

«Υπήρξαν συγκρούσεις με κινητές ομάδες εθνικιστών και Μπαντεριτών, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ελαφρά οχήματα και φορτηγά εξοπλισμένα με όπλα βάσει της αρχής των ‘κινητών τζιχάντ’…», είπε ακόμα ο Ρώσος.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι δήλωσε χθες ότι είναι έτοιμος να καθίσει για συνομιλίες με τη Ρωσία προκειμένου να τερματιστούν οι εχθροπραξίες μεταξύ των χωρών. Την ίδια μέρα, ο Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα ήταν έτοιμη να πραγματοποιήσει συνομιλίες στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Αργότερα ισχυρίστηκε ότι η ουκρανική πλευρά προσφέρθηκε πρώτα να μεταφέρει τη συνάντηση στη Βαρσοβία της Πολωνίας και μετά σταμάτησε να απαντά.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις