Ήθελε να τον εκδικηθεί για τη ρωσική εισβολή στη χώρα του – Ο Ουκρανός συνελήφθη στη Μαγιόρκα – Πώς επιχείρησε να βυθίσει το πολυτελές σκάφος

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Αυτό σκέφτηκε ένας Ουκρανός μηχανικός που εργάζεται σε γιοτ Ρώσου ολιγάρχη στη Μαγιόρκα όταν άκουσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν πολεμά τους συμπολίτες του.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο Ουκρανός ήταν υπεύθυνος στο γιοτ «Λαίδη Αναστασία», που ανήκει σε Ρώσο εξαγωγέα οπλικών συστημάτων.

Όταν όμως ενημερώθηκε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτν προχώρησε σε πόλεμο βομβαρδίζοντας την πατρίδα του, τότε ήθελε με κάποιον τρόπο να τον εκδικηθεί.

Το πράγμα πράγμα που του ήρθε στο μυαλό ήταν να βυθίσει το γιοτ του αφεντικού του.

Ο Ουκρανός συνελήφθη στη Μαγιόρκα και αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα βύθισης του σούπερ γιοτ «Λαίδη Αναστασία» που ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Aλεξάντερ Μιχέεβ, διευθύνοντα σύμβουλο της ρωσικής εξαγωγικής εταιρίας όπλων «Rosoboronexport» και πρώην επικεφαλής της ρωσικής ομοσπονδίας ελικοπτέρων.

Το γιοτ είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι «Port Adriano», όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα.

Ο άνδρας που δεν κατονομάζεται, εργαζόταν τα τελευταία 10 χρόνια ως μηχανικός στο γιοτ του Μιχέεβ.

Η θαλαμηγός του Ρώσου ολιγάρχη έχει μήκος 48 μέτρα και η αξία της υπολογίζεται σε 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στην διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο, ο Ουκρανός υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα βλέποντας στην τηλεόραση να πέφτουν ρωσικά πυρά στο Κίεβο την πατρίδα του. Ο κατηγορούμενος είπε στον δικαστή ότι πίστευε πως οι επιθέσεις έγιναν από πύραυλο που κατασκευάστηκε από την εταιρεία του Αλεξάντερ Mιχέεβ.

Πώς επιχείρησε να βυθίσει το πολυτελές σκάφος

Μόλις επιβιβάστηκε στη «Λαίδη Αναστασία», ο Ουκρανός είπε στα μέλη του πληρώματος, τα περισσότερα από τα οποία είναι επίσης Ουκρανοί, να εγκαταλείψουν το γιοτ.

Στη συνέχεια, φέρεται να πήγε στο μηχανοστάσιο και άνοιξε μια μεγάλη βαλβίδα σε μια προσπάθεια να βυθίσει το γιοτ. Τα μέλη του πληρώματος, με τη βοήθεια του λιμενικού, επενέβησαν για να αποτρέψουν τη βύθιση.

«Ο ιδιοκτήτης αυτού του γιοτ είναι ένας εγκληματίας που πλουτίζει πουλώντας όπλα τα οποία τώρα χρησιμοποιούνται για να σκοτώσουν Ουκρανούς», είπε στην αστυνομία όταν συνελήφθη. Αφέθηκε ελεύθερος αρκετές ώρες αργότερα, εν αναμονή των κατηγοριών.

Μίνα Αγγελίνη
protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις