Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι δεν θα υπάρξουν περιστατικά με το ΝΑΤΟ με φόντο τις προμήθειες όπλων προς την Ουκρανία.

Αυτό σημαίνει πως η Ρωσία εάν εντοπίσει μεταφορές οπλισμού μέσα στο ουκρανικό έδαφος θα τις εξουδετερώσει την ίδια στιγμή αδιαφορώντας για το ποιοι συμμετέχουν στις μεταφορές αυτές.

«Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για το τι σχέσεις θα έχουν Ρωσία και ΝΑΤΟ, αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι δεν θα είναι στο εξής οι ίδιες» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο.

«Είναι δύσκολο για μένα να πω πώς θα αλλάξουν. Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να είναι ίδιες με πριν», είπε ο Γκρούσκο στο δίκτυο Rossiya 24.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει την Δύση ότι η υπόσχεση του ΝΑΤΟ να αποδεχθεί την Ουκρανία είνα «ένας μηχανισμός που…θα εκραγεί αργά ή γρήγορα».

«Πάντα υποστηρίζαμε πολιτικές και διπλωματικές λύσεις, όχι στρατιωτικές, όχι στρατιωτικές -τεχνικές. Παρεμπιπτόντως, προειδοποιούσαμε συνεχώς ότι εάν αυτό δεν μπορεί να επιλυθεί πολιτικά στη βάση της συναίνεσης, στη βάση της ισορροπίας συμφερόντων, θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα που κρίνουμε απαραίτητα, τότε θα είναι πολύ αργά να ρωτήσουμε γιατί το κάναμε» τόνισε ο Γκρούσκο.

Ο σχηματισμός μίας ΝΑΤΟ-κεντρικής δομής στην Ευρώπη, είναι ένας δρόμος στο πουθενά, μετατρέπει την Ευρώπη σε ένα αντικείμενο στρατιωτικού σχεδίου, επισήμανε ο διπλωμάτης

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις